Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Λιμένων για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Θαλάσσιων Μεταφορών

Η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο ρόλος των Ελληνικών λιμανιών ήταν το θέμα ημερίδας που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Υποδομής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων με την συνδρομή της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε μήνυμα του υπογράμμισε ότι «τα 292 Λιμάνια που ανήκουν στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, αρκούν για να καταλάβει κανείς το πόσο σημαντικό ρόλο έχει ο θαλάσσιος τομέας, διευκολύνοντας και αναδιανέμοντας τις εμπορικές ροές προς και από τα χερσαία δίκτυα διαδρομών, συνδέοντας την ηπειρωτική Ευρώπη με την περιφέρεια και τα νησιά της».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Υποδομής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος κατά την ομιλία του ανέδειξε τη σημασία της ανάπτυξης του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών τόσο για την Ευρώπη όσο και για την χώρα μας, εστιάζοντας στην ανάγκη της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής των λιμένων της χώρας που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Διάδρομο Ανατολής, Ανατολικής Μεσογείου στις διαθέσιμες συγχρηματοδοτήσεις.

«Μέσα από την τρέχουσα αναθεώρηση του Κανονισμού, από το 2024 πάνω από 10 νέοι λιμένες εντάσσονται στις επιλέξιμες συγχρηματοδοτήσεις του εργαλείου CEF 2», επεσήμανε.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας έγινε παρουσίαση της πολιτικής του Υπουργείου για τους λιμένες και τα νησιά της χώρας μας, εστιάζοντας στις τρέχουσες επενδυτικές ανάγκες όπως αυτές αποτυπώθηκαν σε προτεραιότητες και δράσεις στο Τομεακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορές 2021-2027 σε συνεργασία με τις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Υφυπουργός του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Σκάλκος και ο Ειδικός Γραμματέας Γιώργος Ζερβός, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας Δημήτρης Ιατρίδης, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, της CLIA, ακτοπλοϊκών εταιρειών, του Ινστιτούτου ΕΞΑΝΤΑΣ, καθώς και εκπρόσωποι Οργανισμών Λιμένων και Λιμενικών Ταμείων από όλη την Ελλάδα.

Την ημερίδα συντόνισε η Προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Αθηνά Φωκά.

DSC_5639.JPGDSC_5643.JPGDSC_5600.JPG

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόθεν Έσχες: Παρατείνεται έως 15 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής

Παρατείνεται μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2023 η προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες. Η παράταση αφορά στην υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, (αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από την 1η.1.2022 έως και την 15η.10.2022 και ετήσιες του έτους 2022

Η αγορά δεξαμενόπλοιων “κλέβει την παράσταση”

Οι Έλληνες εφοπλιστές από την αρχή του έτους έως τις αρχές Νοεμβρίου είναι πρώτοι στον κόσμο στις αγορές, αλλά και στις πωλήσεις πλοίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο οίκος Allied, οι “Greeks” αγόρασαν 223 πλοία και πλήρωσαν 4.859,6

Λάρισα: Δημιουργείται αμερικανική βάση με UAV στην 110 ΠΜ – Θα παρακολουθούν όλο το Αιγαίο

Νέα δεδομένα όσον αφορά την επιτήρηση στο Αιγαίο δημιουργεί η αμερικανική βάση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα από την οποία θα απογειώνονται και θα επιχειρούν τα εξελιγμένα MQ-9 Reaper, ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Καραμανλής: Μείωση στα 2,50 ευρώ για τα διόδια στην Αττική Οδό

Όπως αναφέρει ο υπουργός Μεταφορών, «η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να