Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της 19ης Μαρτίου – Επίσημης ημέρας απόδοσης τιμής προς το εν αποστρατεία και εν ενεργεία προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες,

Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής,

Η 19η Μαρτίου αποτελεί την Ημέρα που επέλεξε η Ελληνική Πολιτεία για να αποδώσει συμβολικά και ουσιαστικά την τιμή που αρμόζει προς το εν αποστρατεία και εν ενεργεία προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ως ελάχιστη αναγνώριση της διαχρονικά πολύτιμης προσφοράς του προς την Πατρίδα, την Κοινωνία και την Ελληνική Ναυτιλία.

Είναι μια Ημέρα μνήμης, αποτίμησης και υπερηφάνειας για το εξόχως σημαντικό έργο του Σώματος, που η Ελληνική Πολιτεία του έχει εμπιστευτεί να επιτελέσει στο διάβα της 104χρονης ιστορίας του.

Τιμούμε σήμερα:

όλους τους πεσόντες συναδέλφους εν ώρα καθήκοντος που με γενναιότητα, πιστοί στον όρκο τους, έγιναν ήρωες, σύμβολα αρετής και παραδείγματα προς μίμηση για όλους μας, κλίνοντας ευλαβικά το σώμα μας μπροστά στη θυσία τους και δίνοντας την υπόσχεση ότι αυτή δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

όλα τα εν ενεργεία στελέχη που αποτελούν την πραγματική και αδιαμφισβήτητη ισχύ του Σώματος, όλους εσάς που καθημερινά, σε οποιοδήποτε μέρος υπηρετείτε, συμβάλλετε με κάθε μέσον και με κάθε τρόπο, όπου και όποτε απαιτείται, υπερβαίνοντας συχνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και με τη δράση σας αποτελείτε υπόδειγμα επαγγελματισμού, διοικητικής και επιχειρησιακής αρτιότητας, αλλά και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς.

όλους τους εν αποστρατεία συναδέλφους, με τους οποίους μας ενώνει ο δεσμός της αφοσίωσης στο κοινό έργο και ο όρκος στον κοινό σκοπό. Ο απόστρατος συνάδελφος παραμένει πάντοτε ενεργό και πολύτιμο μέλος της οικογένειας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε και να σεβόμαστε το έργο και την προσφορά του, να αντλούμε την εμπειρία της δικής του πορείας στο Σώμα, να μαθαίνουμε από τις διδαχές του, να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τα ανησυχίες του, να μεριμνούμε για την παρουσία του δίπλα μας ως συναδέλφου και συνοδοιπόρου.

Σας καλώ να κρατήσουμε ζωντανή στη μνήμη μας αυτήν την ημέρα και ας αποτελεί πάντα φωτεινό φάρο έμπνευσης και συλλογικής προσπάθειας προς όφελος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Πατρίδας μας.

Ο Αρχηγός

Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΛΘ: Αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο – Η νέα σύνθεση

Σε γνωστοποίηση αλλαγής σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ). Συγκεκριμένα, η ΟΛΘ ανακοινώνει ότι το δ.σ. της 24.03.2023, έκανε δεκτή την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και εξέλεξε νέο μέλος του τον κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη, σε αντικατάσταση

1η συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) υπό τη νέα του σύνθεση(φωτο)

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) Ολομελείας, υπό τη νέα του σύνθεση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι)

Πυροσβεστικό Σώμα: Εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Μαρούσι, η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της  25ης Μαρτίου 1821. Στην ημερήσια διαταγή που εκδόθηκε, ο Αρχηγός του

Ορκωμοσία 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς Υποπυραγών ειδικών καθηκόντων

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, επέδωσε τα διπλώματα στους αποφοιτήσαντες, Υποπυραγούς ειδικών καθηκόντων Παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά, καθώς και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 24

Μετάβαση στο περιεχόμενο