Ιώσεις: Αυξημένα κρούσματα και νοσηλείες – “Δίκοπο μαχαίρι” η χρήση μάσκας

Διχογνωμία των ειδικών για την επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Για γεμάτες κλινικές και κράμα ιώσεων που “απειλεί” μικρούς και μεγάλους κάνουν λόγο γιατροί, μιλώντας στην εκπομπή “Στούντιο με Θέα”.

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» για τις ιώσεις και την έξαρση κρουσμάτων, κυρίως στα παιδιά, μίλησαν το πρωί της Κυριακής ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης και ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Μαζάνης είπε πως ήδη από τον Αύγουστο παρατηρείται έξαρση στα κρούσματα γρίπης και υπάρχει σταδιακή αύξηση στα κρούσματα σε παιδιά από διάφορες λοιμώξεις τις προηγούμενες εβδομάδες.

Επεσήμανε πως «έχουμε πάρα πολλές ιώσεις, όπου τα συμπτώματα μοιάζουν μεταξύ τους» και πως υπάρχει «ένα μείγμα ιώσεων που έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση».

Τόνισε πως σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά υποφέρουν και από τον επίμονο βήχα, που κρατάει πολλές ημέρες, ενώ θέλοντας να αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση στα θεραπευτήρια, λόγω αυτού του κράματος των ιώσεων, όπως η γρίπη, ο κορονοϊός και ο πνευμονιόκοκκος, ανέφερε ότι «τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, με δυσκολία βρίσκουμε κρεβάτι για νοσηλεία».

Ο κ. Μαζάνης υπογράμμισε πως λόγω και της πανδημίας, έχουν παραληφθεί ορισμένες αναμνηστικές δόσεις εμβολίων σε παιδιά, που επιτείνουν το πρόβλημα που παρατηρείται, λέγοντας πως μέχρι τον Φεβρουάριο θα υπάρχει έξαρση στις ιώσεις του αναπνευστικού.

«Ας επαναφέρουμε τις μάσκες στους κλειστούς χώρους» πρότεινε ο κ. Μαζάνης, λέγοντας πως το μέτρο θα περιορίσει την μετάδοση των ιώσεων.

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, είπε πως δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση στις νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω των ιώσεων.

Τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν έναντι των ιώσεων και να θωρακιστούν, τονίζοντας μάλιστα πως για τον κορονοϊό θα πρέπει να υπάρξει και διαφημιστική καμπάνια κυρίως για όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Βασιλακόπουλος πάντως δεν τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, λέγοντας πως αυτό θα λειτουργήσει ως «δίκοπο μαχαίρι».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεαρός θα δικαστεί για τη μεταφορά επτά παράνομων αλλοδαπών στη Ρόδο

Για τη μεταφορά επτά αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, κατηγορείται 21χρονος Σύριος που συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και στις αρχές Δεκεμβρίου θα δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ο 21χρονος (κατά δήλωσή

Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας: Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίζονται δυναμικά στην καρδιά του χειμώνα

Πλησιάζοντας πλέον στην καρδιά του χειμώνα, το Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας (International School of the Sea) του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» συνεχίζει δυναμικά, παρά τις συχνά αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις δράσεις εκπαίδευσης στην εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου για την προστασία των

Επίσκεψη Μαθητών του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης σε Μονάδες της ΠΑ

Την Παρασκευή 25 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης, επισκέφθηκαν την 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ), το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ),

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ – 22»

Την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την διεξαγωγή της τελικής φάσης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την ονομασία «ΚΟΛΟΣΣΟΣ-22». Η άσκηση έλαβε χώρα από