ΗΠΑ: Χορεύοντας ζεϊμπέκικο βγήκε στη σύνταξη ο Έλληνας Διοικητής της Κ-9 στη Νέα Υόρκη – Δείτε βίντεο

Ο Ελληνοαμερικανός βαθμοφόρος ζήτησε να χορέψει με το τραγούδι «Εγώ είμαι Ελληνας» του Νότη Σφακιανάκη
Με ζεϊμπέκικο, «Ζορμπά» και νησιώτικα το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) αποχαιρέτησε τον Διοικητή Κ-9 του Τμήματος Συγκοινωνιών της πόλης, Τζον Πάππας, ο οποίος βγήκε στη σύνταξη μετά από 29 χρόνια υπηρεσίας.

Στην τελετή αποχαιρετισμού, η οποία έλαβε χώρα με κάθε επισημότητα το πρωί της Τετάρτης, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ, πλήθος αστυνομικών και φίλων του, έσπευσε προκειμένου να σφίξει το χέρι του απερχόμενου Διοικητή και να του ευχηθεί.

Ηδη από τις 11 το πρωί, στον περιβάλλοντα χώρο έπαιζε ελληνική μουσική, τιμώντας την ελληνική καταγωγή του Πάπας, ενώ στον εσωτερικό χώρο στελέχη του NYPD και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επιλεγμένα ελληνικά εδέσματα και να τον επισκεφθούν στο γραφείο του, πριν στηθεί το κυρίως τελετουργικό, την οργάνωση του οποίου ανέλαβε το αρμόδιο Τμήμα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Έλληνας Διοικητής του NYPD αφυπηρετεί με ζεϊμπέκικο και Ζορμπά

Τη συνεισφορά του Έλληνα διοικητή στη διαμόρφωση και ανάπτυξη του ειδικού Τμήματος Κ-9 του NYPD για τις συγκοινωνίες εξήραν, μεταξύ άλλων, ο υπαρχηγός του Κεντρικού Τμήματος Συγκοινωνιών, Ρέιμοντ Πόρτεους, ο Αναπληρωτής Επιθεωρητής, Τζόναθαν Μπόμπιν και ο απόστρατος Διοικητής του Τμήματος, Τζόσεφ Φοξ.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Ιωάννης Πάππας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους συναδέλφους και ανωτέρους του στο NYPD, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είναι παιδί μεταναστών που εργάστηκαν σκληρά, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στην οικογένειά του.

«Είμαι παιδί μεταναστών. Οι γονείς μου εργάστηκαν σκληρά, όπως και πολλοί άλλοι μετανάστες. Είμαι παντρεμένος με μετανάστρια. Επίσης, είμαι πολύ περήφανος για το γεγονός ότι οι γονείς μου επέλεξαν τις ΗΠΑ. Μερικές φορές ξεχνάμε τη σπουδαιότητα της χώρας μας. Είμαι ευγνώμων για όλα. Αγαπώ τους ανθρώπους μου, αγαπώ τη μονάδα μου, αγαπώ την οικογένειά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιωάννης Πάππας.

astynomikos-hpa
Στη συνέχεια, πριν από το επίσημο «ξεπροβόδισμα» ο Ελληνοαμερικανός βαθμοφόρος ζήτησε να χορέψει ένα ζεϊμπέκικο, επιλέγοντας το τραγούδι «Εγώ είμαι Ελληνας» του Νότη Σφακιανάκη. Λίγο αργότερα, τον συνόδευσαν οι δυο κόρες και η σύζυγός του, ενώ τη χιώτικη καταγωγή της οποίας τίμησε αργότερα, με ένα νησιώτικο χορό.

pappas

Τέλος, με αστυνομικούς και σκυλιά του Κ-9 να παρατάσσονται, έκανε την τιμητική έξοδο μαζί με τον αστυνομικό σκύλο Πάλλα, που επίσης συνταξιοδοτείται, εν μέσω της μουσικής του «Ζορμπά», κλείνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μια σταδιοδρομία σχεδόν 30 ετών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Τρεις ανήλικοι διακινητές ανάμεσα στους συλληφθέντες για τις μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών

Σε συνολικά τέσσερις συλλήψεις προχώρησε το λιμενικό, για τη διακίνηση μεταναστών που έφτασαν στα νότια της Κρήτης τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τους τρεις συλληφθέντες να είναι ανήλικοι. Συγκεκριμένα, αναφορικά με τον εντοπισμό και διάσωση 25 αλλοδαπών νότια της Γαύδου την

Ανδρουλάκης: Η ισχυρή ναυτιλία ενισχύει τη διεθνή θέση της Ελλάδας

Τη Διεθνή Έκθεση Ναυτιλίας «Ποσειδώνια» επισκέφθηκε σήμερα (3/6) ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπου σε δηλώσεις του ανέδειξε τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για τη διεθνή παρουσία της χώρας. Όπως τόνισε, για το ΠΑΣΟΚ, η ισχυρή ναυτιλία συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας σε παγκόσμιο

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και HD Hyundai Heavy Industries υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για σκάφη επιφανείας

Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο την από κοινού κατασκευή σκαφών επιφανείας για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος υπέγραψαν σήμερα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2026, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και η HD Hyundai Heavy Industries. Το μνημόνιο

«Deniz Kurdu 2026»: Σε εγρήγορση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι στη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση της Τουρκίας

*του Κώστα Σαρικά Η έναρξη της μεγάλης τουρκικής αεροναυτικής άσκησης «Deniz Kurdu II/2026» που έχει προγραμματιστεί για αύριο 4 Ιουνίου βρίσκει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αυξημένη επιχειρησιακή εγρήγορση, καθώς η Άγκυρα κλιμακώνει σταδιακά τη ρητορική και τις κινήσεις της σε Αιγαίο και Ανατολική