Ηράκλειο: Η γραφειοκρατία απειλεί να… βυθίσει το σχέδιο “Ναυάγιο” της Ένωσης Ηρακλείου για το Κρητικό κρασί

Κινδυνεύει να… ναυαγήσει, προσκρούοντας στην “ξέρα” της γραφειοκρατίας, το φιλόδοξο και καινοτόμο για την Κρήτη σχέδιο της Ένωσης Ηρακλείου, για την βύθιση και παλαίωση σε συνθήκες βυθού 5.000 φιαλών με κρασί γηγενών ποικιλιών.

Ενώ κατοχυρώθηκαν για εμπορική χρήση τα ονόματα “Ναυάγιο” και “Βυθός”, έγιναν οι δοκιμές στο σύστημα βύθισης και οι συνεταιριστές ετοιμάζονταν για το μεγάλο εγχείρημα, υποβάλλοντας αίτημα για την χορήγηση άδειας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο του Ηρακλείου, ενημερώθηκαν ότι για την πάρουν θα έπρεπε να ξεπεράσουν τον σκόπελο περισσότερων από 15 αρμόδιων και συναρμόδιων φορέων, στο πλαίσιο μιας επίπονης και χρονοβόρας μάχης με την Ελληνική γραφειοκρατία.

Την μάχη αυτή, ωστόσο, δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν με επιμονή οι διοικούντες στη μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση της Κρήτης, που σήμερα αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο και να υλοποιηθεί το σχέδιο, που προβλέπει τη βύθιση 5.000 φιαλών με κρασί των ποικιλιών “Μαντηλάρι” και “Κοτσιφάλι” και την παραμονή τους στον βυθό του κρητικού πελάγους για έξι μήνες, διάστημα κατά το οποίο θα γίνει η παλαίωσή τους στις ιδιαίτερες υποθαλάσσιες συνθήκες.

“Μπορούμε να κάνουμε ακόμη και δράσεις καταδυτικού τουρισμού. Φανταστείτε να έρχονται τουρίστες, να βουτούν και να παίρνουν το μπουκάλι τους με το ντόπιο κρασί, να το γεύονται και να το διαφημίζουν”, δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς.

“Εκτιμώ ότι το κράτος αυτή τη φορά δεν θα είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη, αλλά αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και πιστεύω ότι οι επαφές που θα έχουμε στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης, Μύρωνα Χιλετζάκη, θα έχουν ένα θετικό και γρήγορο αποτέλεσμα και πως το “Ναυάγιο” δεν θα ναυαγήσει”, πρόσθεσε και τόνισε: “Η προσπάθεια της Ένωσης Ηρακλείου θα ολοκληρωθεί. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή τα προϊόντα μας να μπορούν να καινοτομήσουν και να φέρουν μια υπεραξία στον παραγωγό. Εκτιμώ ότι και ο κ. Πλακιωτάκης θα δει θετικά το θέμα. Δεν βλέπω πραγματικά το λόγο να μην προχωρήσει το σχέδιό μας. Δεν θα επιβαρύνουμε το θαλάσσιο περιβάλλον, κάνουμε κάτι καινοτόμο. Πρέπει αυτή η προσπάθεια να προχωρήσει και μακάρι και άλλοι οινοποιοί της Κρήτης να ακολουθήσουν τα βήματά μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μέσα από την καινοτομία, μέσα από νέες δράσεις και προσπάθειες μπορούμε να φέρουμε ένα μεγαλύτερο εισόδημα για εμάς, για την Ένωση Ηρακλείου και για τον παραγωγό”.

Σημειώνεται πως, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μετά από μια περίοδο στο περιθώριο, όπως πολλές συνεταιριστικές οργανώσεις, η Ένωση Ηρακλείου επιχειρεί να βγει στα “ανοιχτά” με ποιοτικά προϊόντα και με στόχο την απόδοση ικανοποιητικού εισοδήματος στους παραγωγούς.

Την τελευταία διετία στο οινοποιείο της Παλιανής καταφέρνει να παράγει ποιοτικά κρασιά από ντόπιες ποικιλίες, τα οποία μάλιστα έχουν λάβει αρκετά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, παραλαμβάνοντας μεγάλες ποσότητες σε τιμές στήριξης του προϊόντων και των αμπελουργών. “Τα φετινά μας κρασιά είναι ακόμη καλύτερα από τα περυσινά και έχουμε ήδη στείλει δείγματα για να συμμετάσχουμε σε νέους διεθνείς διαγωνισμούς. Η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, αγαπάμε το κρασί, αγαπάμε τα προϊόντα και παλεύουμε όχι μόνο για το κρασί, αλλά για τη σταφίδα και το λάδι, και σιγά σιγά θα δείτε τα αποτελέσματα. Παρόλα τα προβλήματα που έχει η οργάνωση, εμείς κοιτάμε μπροστά, θετικά και προσπαθούμε για το καλύτερο”, επισήμανε ο κ. Γαβαλάς.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το