Ηράκλειο: Συνελήφθη εκ νέου ο λιμενικός, πατέρας ενός μαθητή δημοτικού που δεν έχει πάει σχολείο από το 2020

Επέστρεψαν στο σχολείο τα παιδιά που “κρατούσαν” στο σπίτι οι γονείς, λόγω κορωνοϊού Απέδωσε καρπούς η προσπάθεια της Εισαγγελίας – Συνελήφθη εκ νέου ο λιμενικός, πατέρας ενός μαθητή δημοτικού που δεν έχει πάει σχολείο από το 2020

Στα σχολεία τους έχουν επιστρέψει 26 παιδιά που είχαν κρατηθεί από τους γονείς τους μακριά από την εκπαιδευτική κοινότητα, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.

Η προσεκτική, χαμηλών τόνων και συστηματική προσπάθεια πειθούς των γονιών από την Εισαγγελία Ηρακλείου απέδωσε καρπούς και όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές παραμένουν ακόμα εκτός σχολείου, αδικαιολόγητα, 4 με 5 παιδιά.

Γι αυτό το λόγο ξεκινά τις επόμενες ημέρες νέος κύκλος επαφών των Αντιεισαγγελέων Ανηλίκων προκειμένου να πειστούν και αυτοί οι γονείς να σταματήσουν να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από την…κανονικότητα. Όπου κανονικότητα είναι αφενός η μαθησιακή διαδικασία αλλά και η κοινωνικοποίηση που τόσο έχουν ανάγκη τα παιδιά.

Συνελήφθη ξανά ο λιμενικός που δεν στέλνει το παιδί του στο σχολείο 

Εν τω μεταξύ, για δεύτερη φορά συνελήφθη το πρωί της Τρίτης ο λιμενικός, πατέρας μαθητή δημοτικού που δεν έχει εμφανιστεί στο σχολείο από τον Μάρτιο του 2020.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για παράλειψη εποπτείας, φοίτησης μαθητή δημοτικού σχολείου που δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση. Ο 47χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου και πήρε τριήμερη αναβολή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του