Ισπανική φρεγάτα απελευθέρωσε το M/V “Basilisk”

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Η επιχείρηση ATALANTA επιβεβαιώνει την απελευθέρωση του εμπορικού πλοίου BASILISK με σημαία Λιβερίας. Τα 17 μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή και το πλοίο έχει απελευθερωθεί από μονάδα επιφανείας της ATALANTA.

Το πλοίο δέχτηκε επίθεση από ύποπτους πειρατές χθες, 23 Μαΐου, ενώ διέσχιζε τον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 380 ν. μ. ανατολικά του Μογκαντίσου, Σομαλίας, με βόρεια κατεύθυνση.

Το βράδυ της Πέμπτης έφτασε η Ισπανική φρεγάτα “Canarias” ( F 86), που περιπολούσε στην περιοχή και δυνάμεις της επιβιβάστηκαν στο σκάφος χρησιμοποιώντας την τεχνική Fast-Rope από ελικόπτερο.

Κατά την επίθεση των ύποπτων πειρατών τραυματίστηκε ένας από το πλήρωμα. Βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και έχει λάβει ιατρική φροντίδα στο πλοίο από ιατρική ομάδα της ATALANTA.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, το συντονιστικό κέντρο της Επιχείρησης ATALANTA ήταν σε επαφή με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τις Αρχές του κράτους της σημαίας του εμπορικού πλοίου.

Η Επιχείρηση ATALANTA συνιστά ανεπιφύλακτα στα εμπορικά και άλλα ευάλωτα πλοία να εγγραφούν στο Πρόγραμμα Εθελοντικής Καταγραφής του Κέντρου Ασφάλειας Θαλάσσιας Ασφάλειας-Κέρας της Αφρικής, για να λάβουν την πιο αποτελεσματική συνοδεία και ανταπόκριση από τις δυνάμεις της ATALANTA και τους εταίρους της στην αντιμετώπιση απειλών για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Image

Image

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε μέρα κι άλλη καραβιά μεταναστών στην Κρήτη – 19 άτομα νότια της Γαύδου

Μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα Μία ακόμη διάσωση προσφύγων και μεταναστών καταγράφτηκε, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Με βάση το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας Συντονισμού και Διάσωσης, εντοπίστηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού

Δεν υπάρχει Ε.Ε. χωρίς μεσαία τάξη

Η πολυδιάσπαση είναι ένα συστατικό στοιχείο της Ευρώπης, συνδεδεμένο και με την ιστορική «διαμερισματοποίηση» ενός χώρου που, σε πείσμα της γεωγραφίας, πολύ δύσκολα υποκύπτει στην επιρροή ή στην κυριαρχία ενός ενιαίου πολιτικού κέντρου. Τα ιστορικά παραδείγματα είναι γνωστά, δεν χρειάζεται

Ομαδική προσφυγή δικαστών για επιστροφή 13ου – 14ου μισθού που είχαν “κόψει” με αποφάσεις τους για τους άλλους

Την ανατροπή δικαστικών αποφάσεων συναδέλφων τους για τα δώρα και επιδόματα στον δημόσιο τομέα, επιχειρούν 9 δικαστικοί από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να κερδίσουν για τους εαυτούς τους όσα “έκοψαν” με αποφάσεις τους για τους υπόλοιπους. Πρόκειται για διεκδίκηση που

Eurostat: Τέταρτη φτωχότερη χώρα στην ΕΕ η Ελλάδα – Σε συνθήκες φτώχειας ένας στους τέσσερις

Από τις πρωταθλήτριες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην κρίση επιπέδου διαβίωσης είναι η Ελλάδα, καθώς ο ένας στους τέσσερις ανθρώπους που ζουν στη χώρα μας αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή/και  κοινωνικού αποκλεισμού. Πρόκειται για άλλο έναν αρνητικό δείκτη, όπως καταγράφεται και από

Μετάβαση στο περιεχόμενο