Ιταλία: Συνελήφθησαν τρεις Παλαιστίνιοι για τρομοκρατική δράση

Τους είχε χορηγηθεί από τη χώρα άδεια παραμονής, για ανθρωπιστικούς λόγους

Τρεις Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα (11/3) στην Λ’ Άκουιλα της κεντρικής Ιταλίας, με την κατηγορία της τρομοκρατικής δράσης.

Σύμφωνα με τον Τύπο, «οι συλληφθέντες δρούσαν με στόχο τον προσηλυτισμό και τη στρατολόγηση μελών για επιθέσεις αυτοκτονίας, κατά στρατιωτικών και πολιτικών στόχων ξένων χωρών».

Ένας από τους συλληφθέντες, ο 37χρονος Ανάν Γιαές, κατηγορείται από το Ισραήλ ότι στηρίζει οικονομικά ένοπλη ομάδα, η οποία δρα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γιαές ζήτησαν από την ιταλική δικαιοσύνη να μην τον εκδώσει στο Ισραήλ «διότι, σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος να τύχει απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης, συμπεριλαμβανομένων και βασανιστηρίων», όπως υποστηρίζουν.

Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, στους τρεις συλληφθέντες είχε χορηγηθεί από την Ιταλία άδεια παραμονής, για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια και τη σημαντική ερευνητική ικανότητα των αστυνομικών αρχών της χώρας μας. Συνεχίζεται η δράση τους, με στόχο την πρόληψη των φαινομένων του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία για το νέο μέτωπο του μεταναστευτικού

Την ώρα που αποτυπώνεται στη χώρα μας νέα μείωση των μεταναστευτικών ροών, σύμφωνα με στοιχεία του Μαρτίου, ένα νέο μεταναστευτικό μέτωπο άνοιξε κάνοντας δύο μυστικές υπηρεσίες, την ΕΥΠ και την ΚΥΠ (Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών), να θέσουν τις δυνάμεις τους σε κόκκινο

ΟΛΘ: Η κοινοπραξία METKA – ΤΕΚΑΛ προσωρινός ανάδοχος για τον 6ο προβλήτα – Στα €20,3 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

Η ΟΛΘ ανακοίνωσε πως τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου για το έτος 2023 αυξήθηκαν σε €85,9 εκατ., από €85,3 εκατ. το 2022. Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε σημαντική αύξηση άνω του 12% (στα €59,8 εκατ.), επίσης στους τομείς εκμετάλλευσης

Οι Κυκλάδες κινδυνεύουν – Ένταξη στους επτά απειλούμενους ευρωπαϊκούς τόπους

Όπως αναφέρεται, οι  Κυκλάδες, φημισμένες για τη μοναδική γοητεία και τον πλούσιο πολιτισμό τους βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πληθώρα προκλήσεων, που προέρχεται από την έξαρση της τουριστικής ανάπτυξης και η ανεξέλεγκτη δόμηση. Έτσι, παρά την οικονομική ανάπτυξη που επιτυγχάνεται, δημιουργείται

Εκτός Top 10 τα ευρωπαϊκά λιμάνια – Είχαν άνοδο μόνο Πειραιάς και Gioia Tauro

Η κορυφαία τριάδα του Ρότερνταμ, της Αμβέρσας-Μπριζ και του Αμβούργου είναι αρκετά κυρίαρχη ώστε να μην αμφισβητείται η θέση τους. Όπως και το 2022, τα τρία λιμάνια της βόρειας περιοχής καταγράφουν παρόμοια κυκλοφοριακή τάση, με μείωση περίπου 7% το 2023». Τα

Μετάβαση στο περιεχόμενο