Κ. Φλώρος: «Δεν απειλούμε κανέναν, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να χαθεί ούτε ένας κόκκος άμμου»

«Δεν απειλούμε κανέναν, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να χαθεί ούτε ένας κόκκος άμμου» διαμήνυσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στην εκδήλωση τιμής προς το πρόσωπο του από το ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

«Σεβόμαστε τους πάντες αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν και απαιτούμε σεβασμό από όλους ανεξαιρέτως», υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος τιμήθηκε με πρωτοβουλία της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ «για το έργο του στην αμυντική θωράκιση της χώρας και για την εμπιστοσύνη του στη συμβολή του Ιδρύματος στην εκπαίδευση και την έρευνα των Ενόπλων Δυνάμεων»..

«Ουαί και αλίμονο σε εκείνον που θα μας υποτιμήσει. Δεν απειλούμε κανέναν, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να χαθεί ούτε ένας κόκκος άμμου, ούτε μια σπιθαμή ελληνικής γης, ούτε ένα χιλιοστό ελληνικού εδάφους. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι κι σίγουροι για τους εαυτούς μας. Αποφασισμένοι για τους εαυτούς μας και σίγουροι για τα ελληνικά όπλα», τόνισε με έμφαση.

Ο κ. Φλώρος επισήμανε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια επί της αρχηγίας του οι ένοπλες δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρωτοφανείς κρίσης και καταστάσεις, αναθεωρητικές συμπεριφορές, αυξημένες κρίσεις και απειλές.

Ακόμη, δήλωσε συγκινημένος για την απόδοση τιμής, από ένα εκ των κορυφαίων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, για το οποίο είπε ότι διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο πανελλαδικά και ευρύτερα.

Αναφέρθηκε στην πολύπλευρη σημασία της Θεσσαλονίκης για την Ελλάδα και το έθνος και την χαρακτήρισε «πόλη ορόσημο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Στον χαιρετισμό του ο μεταβατικός πρύτανης του ΑΠΘ, Απόστολος Αποστολίδης σημείωσε ότι η συνεργασία του Ιδρύματος με τις ένοπλες δυνάμεις έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή. «Η έρευνα, η επιστήμη ενώνει τους λαούς. Η έρευνα θα συμβάλει στην ανάπτυξη την ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας», συμπλήρωσε.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο τέως πρύτανης του ΑΠΘ, Δημήτρης Κωβαίος, ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Παναγιώτης Γκλαβίνης και ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ Γιώργος Καραγιαννίδης.

‘Εδωσαν το «παρών» η ηγεσία των Ενόπλων δυνάμεων, βουλευτές, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, δήμαρχοι και πλήθος κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του