Και Πλωτή Aστυνομία στον Έβρο

Η επέκταση του φράχτη θα συνοδεύεται από κατασκευή 7 αντιβαλλιστικών παρατηρητηρίων και ανακατασκευή 8 υπαρχόντων. Στην ίδρυση δύο Τμημάτων Πλωτής Αστυνομίας στον Έβρο προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσει την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, αλλά και να θωρακίσει περαιτέρω τα σύνορα, ώστε να αποτρέπονται τα κύματα παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δημοπρατήσει και την κατασκευή φράχτη στο υπόλοιπο τμήμα του Nομού Έβρου που μένει ακάλυπτο –περίπου 65 χιλιόμετρα– για την ώρα, ώστε ολόκληρη η παραμεθόρια γραμμή του νομού να προστατεύεται από το φράχτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΒτΚ», το Προεδρικό Διάταγμα έχει ήδη υπογραφεί, και απομένει η επιλογή προσωπικού και η πραγματοποίηση της ειδικής εκπαίδευσης των ανδρών και γυναικών που θα στελεχώσουν τα δύο Τμήματα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα Τμήματα θα καλύπτουν το βορρά και το νότο του Νομού Έβρου, και θα έχουν έδρα το μεν Τμήμα του Βορείου Έβρου στην Ορεστιάδα και το Τμήμα του Νοτίου Έβρου στις Φέρρες και θα υπάγεται στην Αλεξανδρούπολη. Η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη από τους επιτελείς της κυβέρνησης, διαπιστώνοντας την κινητικότητα που επικρατεί εδώ και πολύ καιρό στην απέναντι πλευρά, και παρά το καλό κλίμα που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις αυτή την εποχή, επελέγη η δημιουργία επιπλέον αποτρεπτικών τρόπων για τη διαφύλαξη των συνόρων.

Η Πλωτή Αστυνομία θα πραγματοποιεί 24ωρη περιπολία στον ποταμό Έβρο και θα ελέγχει την κατάσταση προκειμένου να αποτρέψει πιθανές εισόδους από μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι καταφτάνουν με την ακριβοπληρωμένη συνδρομή των Τούρκων λαθροδιακινητών. Στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί θα έχουν ταχύπλοα σκάφη, ενώ το καλοκαίρι, όταν πέφτει η στάθμη του νερού στο ποτάμι, θα πραγματοποιούν περιπολίες με ξύλινα καΐκια, τα οποία μπορούν να πλεύσουν σε πολύ μικρά βάθη. Επίσης, θα εξοπλιστούν με τα πλέον σύγχρονα μέσα προκειμένου να επιτύχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, όπως αναφέρει πρώην κορυφαίο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομικές διαδικασίες κατά Ψαριανού προανήγγειλε η ΟΛΜΕ για την επίθεσή του στους καθηγητές

«Για απαράδεκτη συμπεριφορά η οποία δεν θα γίνει ανεκτή» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της, προαναγγέλλοντας ότι θα κινηθεί νομικά κατά του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος σε δημόσια τοποθέτησή του χαρακτήρισε τους καθηγητές «καθάρματα,

Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος: Οι θανατώσεις ζωνοδέλφινων στο ΒΑ Αιγαίο συνεχίζονται

Δύο ακόμα θανατωμένα ζωνοδέλφινα (Stenella coeruleoalba), εντοπίστηκαν εχθές το απόγευμα στο ανοιχτό πέλαγος στο ΒΑ Αιγαίο, από ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος. Όπως τονίζουν οι επικεφαλής της οργάνωσης: «Δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή καταγράφουμε εδώ και δεκαετίες ζωνοδέλφινα

Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο της σπείρας που άρπαξε πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ

Το κόλπο με το… αλουμινόχαρτο εφάρμοζε η σπείρα που δρούσε από τον περασμένο Μάρτιο στα νότια προάστια της Αττικής και έκλεβε ηλικιωμένους που νόμιζαν ότι οι νεαροί που έμπαιναν στα σπίτια τους ήταν υπάλληλοι παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή συντηρητές ασανσέρ.

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Έφυγε σε ηλικία 84 ετών ο Θεόδωρος Πάγκαλος, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, βουλευτής, υπουργός και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση της οικογένειάς του στο Twitter. «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε σήμερα από κοντά

Μετάβαση στο περιεχόμενο