«Καίνε» τα καύσιμα – Νέο ράλι τιμών – Μέτρα ζητούν οι καταναλωτές (video)

Φλερτάρει με τα 2 ευρώ η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης ενώ στα νησιά κινείται ήδη σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Πρώτες σε ακρίβεια έρχονται και πάλι οι Κυκλάδες με 2,21, ακολουθούν τα Δωδεκάνησα,  ενώ στην ηπειρωτική Eλλάδα, πάνω από τα 2 ευρώ είναι η τιμή στην Eυρυτανία και στη Φωκίδα.

Μέση τιμής αμόλυβδης

Κυκλάδες: 2,21€

Δωδεκάνησα: 2,11€

Ευρυτανία: 2,04 €

Φωκίδα: 2,01€

Μέσα σε ένα μήνα η μέση τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε κατά 4,6%, αν και σε σχέση με τον Αύγουστο του 2022 παραμένει 5% φθηνότερη.

Μέση πανελλαδική τιμή καυσίμων

Αμόλυβδη: 1.956 €

11 Ιουλίου 2023:  1,869€    Μηνιαία μεταβολή: 4, 6%

11 Αυγούστου 2022: 2,061€   Ετήσια μεταβολή: -5%

Oι τιμές στα καύσιμα και στην Κρήτη τραβούν την ανηφόρα, σχεδόν αγγίζουν τα 2 ευρώ με τους καταναλωτές να ζητούν επιτακτικά μέτρα από την κυβέρνηση γιατί δεν μπορούν να ακολουθήσουν αυτό το καθημερινό ράλι των τιμών.

Το πετρέλαιο κίνησης ανέβηκε κατά 14 λεπτά μέσα σε 1 μήνα σημειώνοντας μηνιαία αύξηση 8,9%.

Μέση πανελλαδική τιμή καυσίμων

Πετρέλαιο κίνησης:  1,725€

11 Ιουλίου 2023: 1,583 €    Μηνιαία μεταβολή: 8,9%

11 Αυγούστου 2022: 1,823 €   Ετήσια μεταβολή: -5,3 %

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου πρατηριούχων Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης: «η κυβέρνηση κερδίζει πάρα πολλά χρήματα από τον ΦΠΑ έχει αυξηθεί η τιμή και έχει ένα τεράστιο όφελος από τον ΦΠΑ, αυτό θα μπορούσε να το δώσει στον καταναλωτή με κάποιο τρόπο».

Στις διεθνείς αγορές, η τιμή του μπρεντ διαμορφώνεται στα 87 δολάρια το βαρέλι.

Ελάχιστα καθησυχαστικές είναι οι προβλέψεις του ΟΠΕΚ και του διεθνούς οργανισμού Ενέργειας. Σύμφωνα με τις τελευταίες τους εκθέσεις, η ζήτηση για πετρέλαιο το 2023 αυξάνεται κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως ενώ την ίδια στιγμή Σαουδική Αραβία και Ρωσία έχουν εξαγγείλει συνέχιση της μείωσης στην παραγωγή.

«Καίνε» τα καύσιμα – Νέο ράλι τιμών – Μέτρα ζητούν οι καταναλωτές (video)

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο