Κατασκηνώσεις σε τέκνα Λιμενικών : Μπορεί να συμβάλει το ΛΑΠ για την επίλυση του προβλήματος πανελλαδικά ;

Παραθέτουμε Αίτημα Ένωσης ΛΣ Κεντρικής Υπηρεσίας  

Πειραιάς 31/5/2024

Θέμα: «Αίτημα της Ε.Λ.Σ.Κ.Υ. για την κάλυψη δαπανών φιλοξενίας τέκνων μετόχων Λ.Α.Π. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε παιδικές κατασκηνώσεις»

Με επιστολή της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας (Ε.Λ.Σ.Κ.Υ.), μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ.), προς την Επιτροπή Διαχείρισης του Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Λ.Α.Π.), που εστάλη χθες 30/05, ζητήθηκε η ενεργοποίηση της οικονομικής συμμετοχής του εν λόγω λογαριασμού στην κάλυψη δαπανών φιλοξενίας τέκνων των μετόχων του σε παιδικές κατασκηνώσεις, όπως αυτή προβλέπεται στην παρ. 2 (β) της υπ’ Αριθ. 1300.4β/38/04 Υ.Α. «Σύσταση Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Λιμενικού Σώματος» (ΦΕΚ 26 Β’/17-01-2005).

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή είναι το μοναδικό Στρατιωτικό Σώμα που μέχρι στιγμής δεν διαθέτει δικές του κατασκηνώσεις, ούτε προσφέρει κάποιο voucher κάλυψης εξόδων κατασκήνωσης για τα τέκνα των στελεχών του, όπως κάνουν τα υπόλοιπα Στρατιωτικά Σώματα, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υποχρεωνόμαστε προκειμένου να εξασφαλίσουμε έστω και ελάχιστες θέσεις στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων ή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεδομένου λοιπόν ότι η κατασκευή κατασκηνώσεων αποκλειστικά για τα τέκνα των Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι εξαιρετικά δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία, παρόλο που θα αποτελούσε την ιδανικότερη λύση, ζητήθηκε να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη η δυνατότητα διάθεσης ποσοστού μέχρι 20% των πόρων του Λ.Α.Π. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπως άλλωστε προβλέπεται στην παρ.6 της προαναφερόμενης Υ.Α. Σύστασης του εν λόγω λογαριασμού, για την κάλυψη δαπανών φιλοξενίας τέκνων των μετόχων του σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Η Ε.Λ.Σ.Κ.Υ. παραμένει κοντά στο συνάδελφο και την οικογένειά του που καθημερινά αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει στο δύσκολο και πολυσχιδές έργο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ας ελπίσουμε να εισακουστεί το δίκαιο αυτό αίτημα που θα προσφέρει μια ανάσα ανακούφισης στις οικογένειες των συναδέλφων Πανελλαδικά!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύβοια: Στο σπίτι του αγνοούμενου βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο και ανοιχτό το ραδιόφωνο

Κανένα ίχνος ζωής δεν έχει δώσει ο 69χρονος που αγνοείται από την παραλία της Αγίας Άννας στην Εύβοια, ενώ φαίνεται ότι ο άτυχος άνδρας έχει χαθεί στη θάλασσα. Πλωτό του Λιμενικού και ένα περιπολικό όχημα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ συμμετέχουν

Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο για καπετάνιο και 12 μέλη του πληρώματος – Άφαντοι στο Καζακστάν οι ενοικιαστές

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά, εναντίον του καπετάνιου και 12 μελών του πληρώματος του σκάφους, από το οποίο εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα, που προκάλεσαν πυρκαγιά στο δάσος της Ύδρας. Η δίωξη

Σε 7 ημέρες στη Γαλλία η «μητέρα των μαχών»: Το Λαϊκό Μέτωπο, η Λεπέν και ο Μακρόν

Η δημιουργία του «Λαϊκού Μετώπου» της συμμαχίας Κεντροαριστεράς – Αριστεράς με τη συμμετοχή των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων, των Κομμουνιστών και της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Ζαν Λυκ Μελανσόν έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου.

Οι ΗΠΑ ψηφίζουν τον «σούπερ Μάριο» Ντράγκι για την επόμενη μέρα στην ΕΕ

Κανονικά, ένας Ιταλός τεχνοκράτης που ζητά αλλαγές πολιτικής για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα είχε συγκέντρωνε μεγάλη προσοχή στις ΗΠΑ, όμως ο Μάριο Ντράγκι δεν είναι ένας οποιοσδήποτε Ευρωπαίος. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας θα παρουσιάσει σύντομα το όραμά του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο