Καθαρισμός ακτής με εθελοντές τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τα στελέχη του γραφείου του και οι οικογένειές τους

Τα στελέχη του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Ευάγγελου Κυριαζόπουλου με τις οικογένειές τους μαζί με την ομάδα του Great Greek Big Blue (G2B2) πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό ακτής στο πλαίσιο σχετικής παγκόσμιας πρωτοβουλίας που συντονίζει στην Ελλάδα για 32η φορά η HELMEPA (17 Σεπτεμβρίου – 17 Νοεμβρίου).
Συγκεκριμένα, η 30μελής ομάδα μικρών και μεγάλων καθάρισε δύσβατη ακτή, μήκους 500μ. περίπου, στα Σκορπονέρια, στο βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο, την Κυριακή 25/9/2022.
May be an image of 9 people, child, people standing, tree and outdoors
Δυστυχώς, η «ψαριά» των απορριμμάτων που συλλέχτηκαν αποδείχτηκε μεγάλη. Σύμφωνα με υπολογισμούς, συνεκτιμώντας στο συνολικό βάρος και τα ελαστικά και τα μεταλλικά είδη, το βάρος των απορριμμάτων πλησίασε τα 200 κιλά. Ωστόσο, ο κύριος όγκος των απορριμμάτων ήταν πλαστικά είδη (μπουκάλια, σπασμένες καρέκλες, τελάρα, κ.ά), όλων των μεγεθών καθώς επίσης και σχοινιά, πετονιές, χαλασμένα δίκτυα, φελιζόλ, καλώδια ρεύματος και πολλά μπουκάλια μπύρας. Μάλλον αυτοί που τα είχαν πιεί είχαν μεθύσει τόσο πολύ που δεν είχαν την δυνατότητα να τα πετάξουν σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης.
May be an image of 4 people, people standing and outdoors
Όπως σε κάθε καθαρισμό ακτής και βυθού έτσι και στον συγκεκριμένο υπάρχει πάντοτε το «top» σκουπίδι ή το «ακατανόητο» σκουπίδι ή το «περίεργο» σκουπίδι. Ομολογουμένως, από τα πιο περίεργα «αλιεύματα» που έχουμε συλλέξει ήταν σε αυτή την τελευταία μας δράση : ένα ηλεκτρικό ατμοσίδερο.
Διοργανώνοντας ένα εθελοντικό καθαρισμό, δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα και κάνουμε ένα σημαντικό επιπλέον βήμα για να προστατέψουμε τον πλανήτη μας και να διατηρήσουμε τις θάλασσες, τα δάση, τα ποτάμια και όλο το φυσικό μας περιβάλλον καθαρό.
May be an image of 2 people and outdoors
Αυτό που αποκομίσαμε από την δράση μας ήταν η εικόνα από τα μάτια των παιδιών μας τόσο στη διάρκεια της συλλογής των απορριμμάτων όσο και στη διάρκεια της διαλογής και ταξινόμησής τους.
Εύλογη η απορία τους : Γιατί οι θάλασσες και οι ακτές μας έχουν σκουπίδια ;
Όσο και αν είναι δύσκολη απάντηση, τα λόγια περισσεύουν όταν όλοι μας κάνουμε πράξεις:
1. Δεν πετάμε τίποτα εκτός κάδων. Κάθε σκουπιδάκι μπορεί με την διαδικασία της βροχής και του αέρα να καταλήξει στη θάλασσα και από εκεί στα ψάρια και ακόμη και στην τροφική μας αλυσίδα.
2. Διοργανώνουμε και συμμετέχουμε σε δράσεις καθαρισμού ακτών.
Μπορούμε όλοι !!!
Εάν θέλει κάποια ομάδα ατόμων να συμμετέχει έως τις 17 Νοέμβριου στην εν λόγω δράση που συντονίζει η HELMEPA ας επισκεφτεί τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ε.Α.Α.Λ.Σ: Ιδρύθηκε και λειτουργεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Αποστράτων Στελεχών στο Ν.Ν.Α. με παρέμβαση του Αρχηγού ΛΣ

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ: Φέρουμε σε γνώση όλων των μελών μας ότι, με διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υποναυάρχου Λ.Σ. κ. Αντώνη ΜΑΖΗ, δρομολογήθηκε η διευθέτηση ενός από τα κυρίαρχα προτάγματα των διεκδικήσεων της Διοίκησής μας για δημιουργία HELP-DESK Αποστράτων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα απτά οφέλη

Άρθρο του Νικ. Γ. Σαμπάτη, Αρθρογράφου, Οικονομολόγου, ασκ. Ορκωτού Ελεγκτή Οι πρώτες φωνές που θυμάμαι να μιλάνε δειλά δειλά για την αξιοποίηση της ελληνική ΑΟΖ ήταν στο μακρινό 2009.  ”Γραφικοί”, ήταν ο ελαφρύτερος από τους χαρακτηρισμός που τους συνόδευε από

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση για την Ημέρα Τάξης ΣΣΕ 1983

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1983, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της.

Τελετή Απόσυρσης των Αεροσκαφών Cessna T-41D

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απόσυρσης των αεροσκαφών Cessna T-41D, στην 360 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (360ΜΕΑ) της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δοξολογία, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής Διοικητή 360 ΜΕΑ, διέλευση αεροσκάφους