Κελευστής Λ.Σ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ…Δεν ξεχνάμε, τους ήρωες τιμάμε!

Δεν ξεχνάμε, τους ήρωες τιμάμε! Σαν αύριο πριν 40 χρόνια :
Ο Κελευστής Λ.Σ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Α.Μ.:1264) εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία ως συνοδός ασφαλείας στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΙΩΝ” Ν. Μυτιλήνης 22, το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χάιφα Ισραήλ, μέσω Ρόδου και Λεμεσού, είναι το πρώτο θύμα τρομοκρατικής ενέργειας σε βάρος βαθμοφόρου του Λιμενικού Σώματος. Την αυγή της 20ης Δεκεμβρίου 1981 έξω από το λιμάνι της Χάιφα, στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΙΩΝ” Ν.Μ. 22 σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη από εκρηκτικό μηχανισμό.
Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 34χρονου Κ/ΣΤΗ Λ.Σ. ΓΚΟΥΜΑ Σταύρου, ο οποίος ήταν και το μόνο θύμα από τους επιβαίνοντες του πλοίου, το οποίο καταστράφηκε στη συνέχεια ολοσχερώς εξαιτίας της πυρκαγιάς.
Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1947 στο Γοργόμυλο Πρεβέζης, προερχόμενος από πολυμελή αγροτική οικογένεια, κατατάχθηκε στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ στις 02 / 10 / 1971 ως Λιμενοφύλακας. Ήταν ένας νέος άνθρωπος με αγάπη για τη ζωή και τη θάλασσα, που από πολύ μικρή ηλικία δημιούργησε οικογένεια, και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευημερία και προστασία των αγαπημένων του προσώπων.
Ο ανωτέρω Κελευστής ΛΣ υπηρέτησε με υποδειγματικό ζήλο και ευσυνειδησία το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ, προσφέροντας τις υπηρεσίες του και την αφοσίωσή του ακούραστα όπου και αν υπηρέτησε.
Αιώνια η μνήμη του!!

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσιμα: Στα 2 ευρώ το λίτρο έφτασε πάλι η τιμή της αμόλυβδης

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης επέστρεψε τον Ιανουάριο στα επίπεδα των 2 ευρώ ανά λίτρο. Για την ακρίβεια σε νησιά, όπως στην Κεφαλονιά εκτοξεύτηκε ακόμη και στα επίπεδα των 2,10 ευρώ ανά λίτρο. Αναζωπύρωση των τιμών διαπιστώνεται και στις Κυκλάδες με τις

Η θάλασσα ο τελευταίος τους διάδρομος

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κυβερνήτης του μοιραίου F-4 (Φάντομ) σμηναγός (Ι) Στάθης Τσιτλακίδης και ο συγκυβερνήτης υποσμηναγός (Ι) Μάριος- Μιχαήλ Τουρούτσικας πραγματοποιούσαν την άσκηση «χαμηλής ναυτιλίας».  Την είχαν ξανακάνει και στο παρελθόν.  Άλλωστε πριν το μαχητικό τους

Συντάξεις: Τέλος Φεβρουαρίου η διπλή αύξηση – Ποιοι δικαιούνται μπόνους προσωπικής διαφοράς

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταβολής των αυξημένων συντάξεων, 1,7 εκατ. συνταξιούχοι είδαν μετά από 12 χρόνια επιπλέον ποσά στους λογαριασμούς τους. Η αύξηση «τρέχει» από 1/1/2023.  Ωστόσο, τα αναδρομικά του Ιανουαρίου θα πληρωθούν τέλη Φεβρουαρίου με τις συντάξεις Μαρτίου.

Πώς άλλαξε το αμυντικό δόγμα

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και πέρα από τη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούν ζωντανή, στην Ιστορία έχει