Kogo: Αυτό είναι το superyacht που αγόρασε rich & famous Έλληνας εφοπλιστής

Θέμα ημερών είναι το πολυτελές και εντυπωσιακό σκάφος των 71,7 μέτρων, Kogo Yacht, το οποίο αγόρασε πρόσφατα γνωστός Έλληνας εφοπλιστής, όπως σας ενημέρωσε πρώτος ο Wiseman, να φτάσει στην Ελλάδα και να ελλιμενιστεί στην Astir Marina της Βουλιαγμένης.

Με μόλις 300 περίπου superyachts με μήκος άνω των 71 μέτρων σε όλο τον κόσμο να αποτελούν «μήλον της έριδος» για τους εκατοντάδες χιλιάδες super rich που θέλουν να αποκτήσουν ένα υπερπολυτελές σκάφος, ο Έλληνας εφοπλιστής -ο οποίος απασχόλησε πολύ πρόσφατα την επικαιρότητα με αγοραπωλησία μετοχών εισηγμένης εταιρείας- αγόρασε πριν λίγο καιρό το πλωτό παλάτι και μάλιστα, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, σε μία ιδιαίτερα ελκυστική τιμή.

Εντυπωσιακοί εξωτερικοί χώροι

Πηγή: Superyacht Times

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ενημέρωσης και πώλησης yacht Superyacht Times, το μηχανοκίνητο σκάφος με συνολικό μήκος 71,71 μέτρα ήταν υπό πώληση στην τιμή των 62.500.000 δολαρίων, δηλαδή 57.667.466 σε ευρώ.

Ο γνωστός Έλληνας εφοπλιστής φαίνεται ότι το αγόρασε σε πολύ χαμηλότερη τιμή -όπως φημολογείται-, μεταξύ 40 με 45 εκατ. ευρώ.

Με ελικοδρόμιο, εξωτερική πισίνα, elegant εσωτερική διακόσμηση, πρόκειται για μία μάλλον πολύ καλή συμφωνία. Οι ίδιες φήμες λένε ότι το υπερπολυτελές σκάφος έχει πάρει τον δρόμο του για την Ελλάδα, για να ελλιμενιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες στην Astir Marina της Βουλιαγμένης.

Εσωτερικοί χώροι σχεδιασμένοι με την κομψή αρχιτεκτονική ματιά του πολυβραβευμένου βρετανικού γραφείου Terence Disdale Design. Πηγή: Superyacht Times
Πηγή: Superyacht Times
Πηγή: Superyacht Times
Πηγή: Superyacht Times
Πηγή: Superyacht Times
Πηγή: Superyacht Times

Το Κogo, με τους εντυπωσιακούς εξωτερικούς χώρους δια χειρός Tim Heywood Design, τους υπερπολυτελείας εσωτερικούς χώρους, την ξύλινη επένδυση και την κομψή αρχιτεκτονική ματιά του πολυβραβευμένου βρετανικού γραφείου Terence Disdale Design, το οποίο εξειδικεύεται στα yachts, στο εσωτερικό του,  αποτελεί ένα πλωτό διαμάντι.

Αν και κατασκευάστηκε το 2006, όπως αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμα το Superyacht Times, από την καθέλκυσή του μέχρι και σήμερα η συντήρησή του υπήρξε επιμελής με την πρώτη επισκευή του να γίνεται το 2016, ενώ η 15ετής επιθεώρησή του έλαβε χώρα μεταξύ της περιόδου 2019 και 2022.

Πηγή: Superyacht Times
Πηγή: Superyacht Times
Πηγή: Superyacht Times
Πηγή: Superyacht Times

Το superyacht Kogo φιλοξενεί ως και 14 επισκέπτες, ενώ διαθέτει χώρους και για 21 άτομα του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου.

Είναι μηχανοκίνητο, είναι εξοπλισμένο με δύο κινητήρες Caterpillar, με μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο yacht που έχει κατασκευάσει η Alstom (Aker Yards), η γαλλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών σκαφών αναψυχής.

Luxury αισθητική. Πηγή: Superyacht Times
Πηγή: Superyacht Times
Πηγή: Superyacht Times
Πηγή: Superyacht Times
Πηγή: Superyacht Times

Στην παγκόσμια κατάταξη των μεγαλύτερων σκαφών αναψυχής το Kogo Yacht βρίσκεται στην 290η θέση. Σημειώνεται ότι περίπου 2.034 σκάφη αναψυχής είναι προς πώληση σε όλον τον κόσμο.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρεωτική θητεία των γυναικών: αναγκαία και αναπόδραστη

Όταν προ ημερών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για στελεχώσεις μονάδων στο  20-30%, εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε ότι ο Στρατός Ξηράς είναι τόσο υποστελεχωμένος  που θέτει σε κίνδυνο την εδαφική μας ακεραιότητα. Μια που παρά την αλλαγή του γεωπολιτικού περιβάλλοντος

Τι περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων €870 εκατ. – Ποιοι θα δουν ελαφρύνσεις και αυξήσεις

Ο σχεδιασμός του 2025 είναι τελικά πιο φιλόδοξος από τις αρχικές παραδοχές του οικονομικού επιτελείου. Ακόμα κι έτσι, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, δεν διαταράσσονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι οποίοι, πάντως, θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Το «πακέτο» των μόνιμων εισοδηματικών

Μισθοί: Τράπεζες και υψηλή τεχνολογία προσφέρουν τις καλύτερες αμοιβές

Ποιοι κλάδοι δίνουν τις καλύτερες αμοιβές; Ποιες παροχές επιλέγουν να προσφέρουν οι εταιρείες στους εργαζόμενούς τους, με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού; Τι ζητά από τους εργοδότες η νέα γενιά; Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά η Director Advisory της KPMG, Γεωργία Καλεμίδου επικαλούμενη την πρόσφατη

Νέες τουρκικές βολές για το ελληνικό θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ο αναπληρωτής πρόεδρος και τομεάρχης Άμυνας του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιανκί Μπαγτζίογλου, εκτόξευσε νέες βολές σχετικά με το θέμα της δημιουργίας από την ελληνική κυβέρνηση θαλάσσιου πάρκου περιβαλλοντικής προστασίας στο Αιγαίο. Σε συνέντευξή του στην αντιπολιτευόμενη

Μετάβαση στο περιεχόμενο