Κοροναϊός: Σε διαρροή από εργαστήριο της Ουχάν οφείλεται η πανδημία – Λέει διευθυντής του FBI

O διευθυντής του FBI ανέφερε πως η πανδημία κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε διαρροή από εργαστήριο στην Ουχάν.

Οδιευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι εκτίμησε χθες Τρίτη ότι η πανδημία της Covid-19 είναι «πολύ πιθανόν» να οφείλεται σε διαρροή από εργαστήριο στην πόλη Ουχάν της Κίνας, δύο ημέρες αφού το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας έκανε την ίδια εκτίμηση. «Το FBI εκτιμά ήδη εδώ και κάποιο καιρό ότι η πανδημία πολύ πιθανό να οφείλεται σε ένα περιστατικό σε εργαστήριο της Ουχάν», δήλωσε ο Ρέι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του FBI έγιναν μετά το άρθρο που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας έχει εκτιμήσει, με χαμηλό βαθμό βεβαιότητας, ότι η πανδημία οφείλεται σε ακούσια διαρροή από εργαστήριο της Ουχάν.

Τι ανέφερε ο Τζον Κίρμπι

Τέσσερις άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, όπως και ένα πάνελ Εθνικών Πληροφοριών, εξακολουθούν να εκτιμούν ότι η covid-19 προκλήθηκε από φυσική μετάδοση, ενώ άλλες δύο υπηρεσίες δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμπέρασμα, ανέφερε η Wall Street Journal.

Ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα για την προέλευση της πανδημίας. Στην ίδια συνέντευξη ο Ρέι κατηγόρησε επίσης την Κίνα ότι προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ για την προέλευση της πανδημίας.

Τι αναφέρει ο επικεφαλής του FBI

«Η κινεζική κυβέρνηση (…) έκανε ό,τι μπορούσε για να προσπαθήσει να εναντιωθεί και να περιπλέξει το έργο που κάναμε, το έργο το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση και οι στενοί μας, ξένοι εταίροι» διεξάγουν, τόνισε ο επικεφαλής του FBI. «Είναι λυπηρό για όλο τον κόσμο», πρόσθεσε. Το Πεκίνο διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το άρθρο της Wall Street Journal, παρέπεμψε στην έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η οποία αναφέρει ότι η πανδημία προήλθε από τη φυσική μετάδοση του κορονοϊού και δεν οφείλεται σε διαρροή από εργαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας