Κρίσεις Λ.Σ.2024:Όλα έτοιμα…

Εντός της επομένης εβδομάδας εκτός απροόπτου όπως και από το νόμο προβλέπεται  ξεκινούν οι ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών του Σώματος.

Στα Λιμενικά Νέα καταφθάνουν σωρεία δήθεν πληροφοριών με ονόματα και προβλέψεις που θυμίζουν καμαρίλα,  κάτι άλλωστε  που συμβαίνει σε όλα τα Σώματα πριν από της κρίσεις.

Η καμαρίλα έχει ισχυρούς συμμάχους παντού και ειδικά στους… υπόγειους διαδρόμους της δημόσιας ζωής, εκεί όπου τα στελέχη στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς συμβαίνει, παρά το γεγονός ότι διακυβεύονται συμφέροντα και ζητήματα που τους αφορούν.

Οι κομματικές παρέες ορμούν να φάνε όποιον μπλέκεται στα πόδια τους γιατί τον νιώθουν ξένο σώμα στο δικό τους σύστημα εξουσίας.

Αυτό το έργο το είδαμε πολλές φορές στο παρελθόν.

Τα Λιμενικά Νέα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις για το θέμα, δεδομένου ότι οι επιλογές προσώπων δεν επηρεάζουν μόνο το ΛΣ αλλά και το φορέα Διοίκησης της Εμπορικής μας Ναυτιλίας.

Για το λόγο αυτό το κριτήριο επιλογής των προσώπων θα πρέπει να είναι αξιοκρατικό και όχι ευνοιοκρατικό προώθησης των ημετέρων και ιδιαίτερα αυτών που προαυλίζονται στα γραφεία των διοικούντων.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Κυρανάκης: Σε δύο μήνες θα έχουμε ψηφιακή εφαρμογή για την προστασία των ακτών μας

Για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο «Our Ocean Confererce 2024», που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Ειδικότερα επεσήμανε ότι «είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε τη σημασία της παρατήρησης της

«Στέγαση στελεχών ΛΣ»: Ένα άπιαστο όνειρο…

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη της τουριστικής σεζόν, είναι ευκαιρία να ασχοληθούμε με αυτό το φλέγον ζήτημα… Ο όρος «στέγαση στελεχών ΛΣ ΕΛΑΚΤ» με φροντίδα, μέριμνα και δαπάνη του Δημοσίου πρωτοεμφανίστηκε σε νόμο του 2017 (ν. 4504) και αποσαφηνίστηκε περαιτέρω

Βαθιά η θλίψη στο Λιμενικό Σώμα για την ξαφνική απώλεια ενός ακόμη στελέχους του

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Λιμενικό Σώμα μετά από τη νέα ξαφνική απώλεια του ενός ακόμη στελέχους του. Ο Σημαιοφόρος ΛΣ Βασίλης Σταυρινός  μέλος πληρώματος του Π.Α.Θ./ Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 080“Άγιος Ευστράτιος” έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι του 

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ και αγοραστική δύναμη των μισθών στην Ελλάδα*

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε (27/3/2024) το Υπουργείο Οικονομικών, τα οποία παρουσιάζονται και από την Eurostat, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας μας το 2023 αυξήθηκε κατά 2,5% σε σχέση με το 2022. Επίσης ανακοινώθηκε ότι η αύξηση αυτή είναι υπερδιπλάσια από τον

Μετάβαση στο περιεχόμενο