Κρήτη: Τραγικό τέλος για 4χρονο προσφυγόπουλο – Δεν άντεξε το ταξίδι για ένα καλύτερο κόσμο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένα τετράχρονο προσφυγόπουλο σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης σε απόσταση 50 και πλέον μιλίων, κοντά στη Μάλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, το Υπουργείο ενημέρωσε το Λιμεναρχείο ότι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιεί τη διακομιδή ενός τετράχρονου παιδιού και της μητέρας του, προκειμένου να εισαχθεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε και το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών και των γιατρών στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων, το παιδάκι δεν επανήλθε.
Το παιδάκι ταξίδευε με την οικογένειά του με πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν μετανάστες από το Λίβανο με τελικό προορισμό την Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τέλειωσαν τα τρόφιμα και το νερό. Το παιδάκι υπέστη αφυδάτωση και βυθίστηκε σε κώμα. Παραπλέον φορτηγό με σημαία Μάλτας προσέγγισε το πλοιάριο και τα μέλη του πληρώματος προσπάθησαν να βοηθήσουν το 4χρονο κοριτσάκι, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα, ενώ αναζήτησαν βοήθεια.

Αν και το πλοιάριο βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, η χώρα μας ανταποκρίθηκε και έτσι πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση της αεροδιακομιδής, χωρίς δυστυχώς να σωθεί το παιδάκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 23χρονη μητέρα του παιδιού που χάθηκε παραμένει στο Νοσοκομείο Χανίων σε καλή κατάσταση, ενώ το άλλο της παιδάκι, 1,5 μόλις έτους, έμεινε στο καράβι με τον πατέρα του.

Κρήτη: Τραγικό τέλος για 4χρονο προσφυγόπουλο – Δεν άντεξε το ταξίδι για ένα καλύτερο κόσμο

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα και δεκάδες ξενικά είδη: Γιατί γεμίζουν οι ελληνικές θάλασσες με «εισβολείς»

Οι ελληνικές θάλασσες αλλάζουν με ρυθμούς που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούνταν απίθανοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη θαλάσσια διασύνδεση έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεκάδων ξενικών ειδών στις ελληνικές ακτές, μεταμορφώνοντας σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Το φαινόμενο αυτό

Stuttgarter Zeitung: «Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο;»

Η Stuttgarter Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολυετή νομική διαμάχη Ελλάδας–Τουρκίας για το προκλητικό τουρκικό τουριστικό σλόγκαν «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο). Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυθόρμητα το Αιγαίο με ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Μύκονος, η Πάρος ή η Σαντορίνη. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από την

Aνοικτά σύνορα εντός ΕΕ απαιτεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Γερμανία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εκτός από τη Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία,