Κρουαζιέρα | 800.000 επιβάτες το 2023 στην Κέρκυρα – Η συνέλευση της MedCruise

Το λιμάνι της Κέρκυρας θα δεχτεί το 2023 380 κρουαζιέρες, που θα φέρουν στο νησί των Φαιάκων συνολικά 800.000 επιβάτες. Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας Σπυρίδων Ζερβόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου κατά την έναρξη της 62ης Γενικής Συνέλευσης της MedCruise, της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας, που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα.

Ο κ.Ζερβόπουλος αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται νέος επιβατικός τερματικός σταθμός στο λιμάνι.

Στην εκδήλωση, που ξεκίνησε στις 23 26 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 26 του μήνα, μετέχουν εκπρόσωποι από 100 λιμάνια κρουαζιέρας από 16 χώρες, επτά στελέχη από 15 εταιρείες κρουαζιέρας και 12 δημοσιογράφοι από τον διεθνή Τύπο.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου αναφέρθηκε στο μεγάλο βάρος και τη μεγάλη ευθύνη, που συνεπάγεται η φιλοξενία αυτού του όγκου επιβατών κρουαζιέρας. Όπως είπε, η Κέρκυρα έχει ως κεντρική προτεραιότητα τη διατήρηση του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, γι αυτό η αειφόρος ανάπτυξη είναι μονόδρομος. Η κυρία Υδραίου παραδέχτηκε ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας είναι ο πιο αναπτυσσόμενος τομέας της τοπικής οικονομίας.

Η κυρία Υδραίου πρότεινε ένα πρόγραμμα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στο οποίο οι μετέχοντες θα προωθήσουν ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα κρουαζιερόπλοια και να βελτιώσουν την εμπειρία ταξιδιού κρουαζιέρας, μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές και πρακτικές. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος επιθυμεί τη συνεργασία με την ένωση MedCruise.

Ο πρόεδρος της MedCruise, Figen Ayan, συμφώνησε, τονίζοντας ότι η Ένωση θέλει μεν περισσότερες κρουαζιέρες και επιβάτες στο νησί, όμως, κυρίαρχος στόχος είναι ο προορισμός στην ενδοχώρα να είναι πραγματικά χαρούμενος που θα έχει όλους αυτούς τους επιβάτες και τα πληρώματα. “Συνεργαζόμαστε με διάφορες ΜΚΟ, όπως η AIVP, για να διασφαλίσουμε ότι οι προορισμοί που εκπροσωπούμε είναι και κοινωνικά βιώσιμοι”, είπε.

Ο Figen Ayan δήλωσε ότι αγαπά την Ελλάδα και τα νησιά της και ότι ερχόμενος στην Κέρκυρα και βλέποντας το κέντρο της, το οποίο είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, κατάλαβε γιατί το Conde Nast Traveler επέλεξε τη Κέρκυρα ως ένα από τα καλύτερα ελληνικά νησιά για επίσκεψη το 2023.

Το νησί, τόνισε, έχει επίσης μια διαφορετική γοητεία χάρη στις πολυπολιτισμικές ιταλικές, γαλλικές και βρετανικές επιρροές, που φαίνονται σε κάθε γωνιά των δρόμων ή των καταπράσινων κόλπων του. “Καταλαβαίνω καλύτερα τώρα γιατί όλες οι εταιρείες κρουαζιέρας προσθέτουν στα δρομολόγιά τους την όμορφη Κέρκυρα”, πρόσθεσε.

 

Ο Στέφανος Γκίκας, Βουλευτής των Ελλήνων που εκπροσωπεί την Κέρκυρα, σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα αναπτυξιακά σχέδια για την Κέρκυρα και για όλα τα νησιά του Ιονίου, με περισσότερα από 1 δισ. ευρώ να διατίθενται για το πρώτο. Από τις επτά νέες μαρίνες που θα κατασκευαστούν στην Κέρκυρα, η μία θα είναι κατάλληλη για πλοία μεγέθους μεταξύ 50-150 μέτρων και περιλαμβάνει ξενοδοχεία, καταστήματα και εστιατόρια. «Υπάρχουν τέσσερις μεγάλες εταιρείες… που πολεμούν μεταξύ τους, ας πούμε, για το ποια θα αναλάβει αυτό το μεγάλο έργο. Ελπίζουμε μέχρι τις αρχές του 2026, αυτή η τεράστια νέα μαρίνα θα είναι έτοιμη ».

Ο Υδραίου και ο Γκίκας συζήτησαν αμφότεροι τα σχέδια για την ανάπτυξη του οδικού δικτύου, με τον Γκίκα να εξηγεί, «Έχουμε ένα σχέδιο για έναν αυτοκινητόδρομο από Βορρά προς Νότο. ο Πρωθυπουργός πριν από μερικές εβδομάδες το αναφέρθηκε… Ότι αυτό θα βοηθήσει πολύ την ανάπτυξη του νησιού ».

Υψηλή προσέλευση
Ο Ayan ανέφερε υψηλά ποσοστά προσέλευσης για την πρώτη ημέρα του GA. Είπε,  «Έχουμε, σήμερα, 100 αντιπροσώπους από 16 διαφορετικές χώρες, επτά διαφορετικά στελέχη κρουαζιέρας από 15 γραμμές κρουαζιέρας και 12 δημοσιογράφους από τον διεθνή Τύπο».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμεναρχείο Χίου – 23,68% αύξηση της επιβατικής κίνησης για τον Μάιο

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και  οχημάτων από και προς τους λιμένες Χίου και Μεστών, κατά τον μήνα Μάιο του έτους 2023. Συνολικά στο νησί της Χίου αποβιβάστηκαν με πλοία της γραμμής 10.481 επιβάτες (αύξηση 

Σάμος: Δράση του Λιμεναρχείου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του πολίτη σε θέματα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος και εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την 5η Ιουνίου, στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου την Πέμπτη 01-06-2023 μίλησαν σε μαθητές του 2ου Πειραματικού Σχολείου Σάμου για θέματα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος με

Η Σουηδία εισάγει την «αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική» της ΕΕ

Ανήμερα της εθνικής εορτής της 6ης Ιουνίου, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ulf Kristersson ανακοίνωσε την μεγάλη αλλαγή στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.  «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: η μαζική μετανάστευση και η κακή ένταξη απλώς δεν λειτουργούν.  Αυτός είναι ο

Οι άγνωστοι ήρωες της Μυτιλήνης

Μεγάλη Πέμπτη του 2021 ήταν που μπήκε και έδεσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το δεύτερο νεότευκτο Παράκτιο Περιπολικό Σκάφος ΛΣ 910 «Γεώργιος Κωτούλας». Λίγοι ήξεραν πως εκείνη την ώρα ξανασυναντιόταν δυο άγνωστοι ήρωες της Εθνικής Αντίστασης κατά των ναζί Γερμανών

Μετάβαση στο περιεχόμενο