Κύκλωμα μαστροπείας: Αυτοί είναι οι έξι συλληφθέντες-Μία 25χρονη ο εγκέφαλος-Πώς εξωθούσαν τις ανήλικες

Έξι άτομα έχουν συλληφθεί ενώ οι Αρχές αναζητούν και άλλα μέλη του κυκλώματος μαστροπείας

Το εν λόγω κύκλωμα εξέδιδε ανήλικα κορίτσια ηλικίας από 16 έως 18 ετών! Η ΕΛ. ΑΣ. έχει συλλάβει έξι άτομα που φέρεται να είναι μέλη της σπείρας ενώ τον ηγετικό ρόλο είχε μία 25χρονη από τον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κατηγορούνται δέκα άτομα ενώ η 25χρονη ήταν εκείνη που φρόντιζε να εντοπίζει τους πελάτες τους οποίους εν συνεχεία προωθούσε στις ανήλικες.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι κι ένας 25χρονος από την Πετρούπολη ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φέρεται να διατηρούσε σχέση τα τελευταία χρόνια με την 25χρονη αρχηγό του κυκλώματος και ήταν αυτός που κατείχε και το ρόλο του οδηγού αφού αυτός πήγαινε τα ανήλικα κορίτσια στα ραντεβού.

Το κύκλωμα δρούσε από το καλοκαίρι του 2023 και έχουν γίνει ακόμα τέσσερις συλλήψεις.

Ενός 54χρονου άνδρα που μετέφερε τα ανήλικα κορίτσια στα ραντεβού, ενός 55χρονου, ενός 36χρονου και ενός κοριτσιού 20 ετών που φέρεται να εξέδιδε μια ανήλικη κοπέλα και να αποκόμιζε χρηματικό ποσό από τα ραντεβού.

Κύκλωμα μαστροπείας: Το χρονικό

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τον περασμένο Οκτώβριο 22χρονη καταγγέλλουσα ανέφερε στις Αρχές, ότι κατόπιν ελέγχου που διενήργησε στο κινητό τηλέφωνο της 16χρονης -τότε- αδερφής της, εξαιτίας συχνών εξόδων της από το σπίτι τους και μάλιστα βραδινές ώρες, διαπίστωσε συνομιλίες της στα social media, με έναν άντρα ο οποίος της πρότεινε συνάντηση για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό, στην οποία, όπως προέκυψε από νεότερες συνομιλίες τους όντως πήγε, συνοδευόμενη από φίλη της.

Όπως αναφέρει η καταγγελία, η 25χρονη «εγκέφαλος» κυρίως από το καλοκαίρι του 2023, είχε φροντίσει να αναπτύξει αναπτύξει φιλική σχέση με τουλάχιστον επτά ανήλικες 15-17 ετών και τις «διευκόλυνε» στην εύρεση «πελατών» για πληρωμένες ερωτικές συναντήσεις, εξωθώντας τα κορίτσια στην πορνεία και μέσω του κυκλώματος ενός οδηγού ταξί και άλλων μελών του κυκλώματος, τις οδηγούσαν σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής όπου γίνονταν τα ραντεβού.

Οι ανήλικες εισέπρατταν 200-400 ευρώ για τα ερωτικά ραντεβού και η 25χρονη απαιτούσε από αυτές 50-100 ευρώ, ως αμοιβή.

Κύκλωμα μαστροπείας: Τις έθιζαν στα ναρκωτικά και τις εξωθούσαν στην πορνεία

Τα στελέχη της Ασφάλειας που κατάφεραν να βάλουν τέλος στον Γολγοθά των έξι κοριτσιών από την Πολωνία, τη Γεωργία, την Αλβανία και την Ελλάδα αναζητούν συνεργούς του κυκλώματος, τους «πελάτες» που πλήρωναν για τα ροζ «ραντεβού», αλλά και άλλες ανήλικες που έπεσαν στα δίχτυα των προαγωγών.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, δύο από τα κορίτσια ήταν θύματα και του κυκλώματος μαστροπείας της «Λορέλας» στον Κολωνό, το οποίο εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ δύο κατηγορούμενοι φέρεται να συνδέονται και με τις δύο εγκληματικές ομάδες. Ενορχηστρωτές του νέου εφιάλτη ήταν η 25χρονη «Μαρία», ο συνομήλικος σύντροφός της, ένας 54χρονος οδηγός ταξί και δύο ακόμα γυναίκες, που συνελήφθησαν από τις Αρχές.

Ραντεβού στον Κεραμεικό. Αυτό φέρεται να κανόνιζε τον περασμένο Οκτώβριο, μέσω μηνυμάτων στο Instagram, άνδρας με το όνομα «Βαγγέλης», μιλώντας με ένα 17χρονο θύμα του κυκλώματος από τη Γεωργία. Ο πελάτης των μαστροπών έδινε ραντεβού με το κορίτσι σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής, όπου τελικά συναντήθηκε με την ανήλικη στις 30/10. Μία ημέρα μετά, η 22χρονη αδελφή του κοριτσιού προχώρησε σε καταγγελία στο Α.Τ. Περιστερίου, παρουσιάζοντας τα στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) από αυτές τις συνομιλίες. Είχε ψάξει το κινητό της αδελφής της, ανησυχώντας για τη συχνή απουσία της από το σπίτι τις νυχτερινές ώρες.

Κύκλωμα μαστροπείας: Ανήλικες 15-17 ετών

Η 25χρονη «Μαρία» φέρεται να αναζητούσε ανήλικες (15-17 ετών) σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Η αρχηγός του κυκλώματος όχι μόνο τις εξωθούσε στην πορνεία, αλλά ταυτόχρονα τις «μύησε» στη χρήση κοκαΐνης, με το ναρκωτικό να γίνεται στην πορεία μέρος της πληρωμής των κοριτσιών. Τη μεταφορά στα ξενοδοχεία ημιδιαμονής και στα άλλα σημεία των «ραντεβού» είχαν αναλάβει ο 25χρονος «Ζάχος», σύντροφος της «Μαρίας», αλλά και ένας 54χρονος οδηγός ταξί.

Το 17χρονο θύμα από τη Γεωργία αποκάλυψε στις Αρχές ότι γνώρισε τη «Μαρία» το περασμένο καλοκαίρι, σε έξοδο που είχε με συνομήλικη φίλη της, θύμα του κυκλώματος μαστροπείας του Κολωνού. Την ίδια κιόλας ημέρα μετέβη μαζί με τη φίλη της σε σπίτι στα Σεπόλια για ροζ ραντεβού που είχαν οργανώσει οι μαστροποί. Αφού έλαβαν αμοιβή 350 και 450 ευρώ, τα δύο κορίτσια παρέδωσαν από 50 ευρώ στη «Μαρία».

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι θύματα του κυκλώματος είχαν πέσει τουλάχιστον 6 ανήλικες. Σε αρκετές περιπτώσεις, η 25χρονη, που άλλαζε κατοικίες για να σβήνει τα ίχνη της, βρισκόταν σε συνεννόηση με τους «πελάτες», οι οποίοι παρείχαν ως αμοιβή στα κορίτσια, αντί χρημάτων, κοκαΐνη προς χρήση. Εκτός από τη «Μαρία», δύο ακόμα γυναίκες, ηλικίας 21 και 26 ετών, συνελήφθησαν, καθώς και αυτές με βάση τις καταθέσεις φέρεται να αλίευαν πελάτες για τις ανήλικες και να λάμβαναν ποσοστά από την πληρωμή.

Κύκλωμα μαστροπείας: Η Λορέλα, η Ελένη και τα… τατουάζ 

«Στα social media συνέχεια μαζί, έκαναν παρέα. Η Λορέλα και η Μαρία είναι κολλητές. Η μία γνωρίζει την άλλη και εκείνες γνωρίζουν άλλα ανήλικα κορίτσια», αναφέρει η μητέρα ανήλικης που φέρεται να έπεσε θύμα και των δύο κυκλωμάτων μαστροπείας. Αυτή την καταγγελία για σύνδεση των δύο εγκληματικών ομάδων επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Εκτός από τις σχέσεις των δύο γυναικών και το κοινό θύμα, στις διαφορετικές δικογραφίες για τις δύο υποθέσεις υπάρχουν δύο ακόμα κοινά πρόσωπα. Πρόκειται για μια 26χρονη κατηγορούμενη για συμμετοχή και στις δύο οργανώσεις, αλλά και έναν 55χρονο «πελάτη», σεσημασμένο για αρπαγή, μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, εκβίαση. Ο κατηγορούμενος, που ειδικεύεται στη δερματοστιξία, φέρεται να συνευρέθηκε με δύο από τις ανήλικες, παρέχοντάς τους ως αντάλλαγμα ένα τατουάζ. Μάλιστα πρότεινε το ίδιο σε δύο ακόμα ανήλικα θύματα του κυκλώματος, όμως τα κορίτσια δεν ενέδωσαν στις ανήθικες προτάσεις του 55χρονου.

Το πάρτι της φρίκης και τα 9 «ραντεβού»

Τουλάχιστον 9 φορές είχε βρεθεί με τα 6 ταυτοποιημένα θύματα του κυκλώματος 62χρονος κατηγορούμενος, στο σπίτι του και σε γραφείο στα Σεπόλια. Ηταν ένας από τους συνολικά έξι «πελάτες» που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής. Τα «ραντεβού» ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν φέρεται να εκκινεί η δράση των μαστροπών. Μάλιστα με ένα από τα κορίτσια ο 62χρονος άνδρας φέρεται να είχε τρία ροζ ραντεβού μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ενας άλλος κατηγορούμενος, σύμφωνα με καταθέσεις δύο θυμάτων, σε συνεννόηση με τον οδηγό ταξί, μετέφερε τις ανήλικες σε παραλιακή τοποθεσία εκτός Αθηνών όπου ήταν σε εξέλιξη πάρτι, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά με άγνωστους άνδρες έναντι αμοιβής 200 ευρώ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι

Ένας νέος που γεννήθηκε στην Ελλάδα μέσα στην κρίση και θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας κάπου κοντά στο 2030 θα πρέπει να εργαστεί τουλάχιστον 38,5 χρόνια για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί περίπου το 2070. Αν και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θεωρείται «βιολογικό προνόμιο» και

Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς – Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, κανείς δεν… είδε

Σε ένα τραγικό πινγκ- πονγκ ευθυνών φέρεται να εξελίσσεται η υπόθεση της Κυριακής, που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τους αρμόδιους αξιωματούχους των Αρχών λίγο πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να δηλώνουν άγνοια για

Σκύρος: Έτοιμη για την “πράσινη” ακτοπλοΐα – Πρόταση για ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

Έτοιμο να πρωτοστατήσει στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση μελέτη μέσω του Πολυτεχνείου, για τη ναυπήγηση ενός νεότευκτου πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, δηλώνει το νησί της Σκύρου. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα έως το 2030 με βάση

Αιφνίδιος θάνατος βαθμοφόρου: Διευκρινίσεις ΥΥ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Προς διευκρίνιση των αναγκαίων λεπτομερειών για την ορθή ενημέρωση όλων και κατά το μέρος που αφορά την εμπλοκή της Υπηρεσίας Υγειονομικού (Υ.Υ.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του συναδέλφου μας που υπηρετούσε στο Π.Α.Θ. 80, εκτός υπηρεσίας, σας γνωρίζουμε

Μετάβαση στο περιεχόμενο