Κύκλωμα trafficking με «έδρα» κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας – Οι «τηλεφωνήτριες» και η «ροζ» ιστοσελίδα με Βραζιλιάνες

Τεράστια επιχείρηση μεγάλου κυκλώματος trafficking στο κέντρο της Αθήνας

Αστυνομική επιχείρηση σε τρία ξενοδοχεία της Αθήνας πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που «ξήλωσαν» κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων με τη σύλληψη συνολικά οκτώ ατόμων (εφτά Αλβανών και ενός Αιγύπτιου).

Οι αστυνομικοί απελευθέρωσαν συνολικά 15 γυναίκες, εκ των οποίων οι εννιά με καταγωγή από τη Βραζιλία, τρεις από την Κολομβία, δύο από τη Βενεζουέλα και μία από το Μαρόκο.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή και την παρουσία εκπροσώπων της Εθνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Κολομβίας (Policía Nacional de Colombia), της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, HSI – Homeland Security Investigations), καθώς και των Μ.Κ.Ο. «OUR GREECE» και «Α21», εξειδικευμένες στην αρωγή και προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022 μετά από πληροφορίες για δράση κυκλώματος που εκμεταλλευόταν γυναίκες από χώρες της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλη της οργάνωσης στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τις οποίες μετέφεραν στη χώρα μας και τις εγκαθιστούσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της περιοχής των Αθηνών, όπου διέμεναν υπό άσχημες συνθήκες, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους.

Εν συνεχεία, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με «πελάτες» έναντι χρηματικής αμοιβής, τα οποία (ραντεβού) κανονίζονταν μέσω «γραφείου» που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, προβαίνοντας με τον τρόπο αυτό στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευσή τους.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει τηλεφωνικό κέντρο (call center) στην Αθήνα και επί της οδού Αλκιβιάδου. Εκεί εργάζονταν οι «τηλεφωνήτριες» της οργάνωσης, κάθε μέρα και σε βάρδιες από την 11:00 ώρα έως την 06:00 ώρα της επομένης. Προς τούτο, χρησιμοποιούσαν εκ περιτροπής συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνδέσεις αποκλειστικά για να κανονίζουν ερωτικά ραντεβού μεταξύ υποψήφιων «πελατών» και μεγάλου αριθμού εκδιδομένων γυναικών, που διαφημίζονταν μέσω «ροζ» ιστοσελίδας.

Οι «τηλεφωνήτριες» επικοινωνούσαν με στέλεχος του κυκλώματος προς λήψη οδηγιών και κατευθύνσεων σχετικά με θέματα που αφορούν την εν γένει λειτουργία του γραφείου, τους οδηγούς-μεταφορείς των εκδιδόμενων γυναικών, σχετικά με τις μεταφορές των εκδιδόμενων γυναικών στα προκαθορισμένα ραντεβού με τους «πελάτες», την παρακράτηση από αυτές της εκάστοτε αμοιβής του γραφείου και άλλα θέματα πληρωμών εξωτερικών συνεργατών και τον ιδιοκτήτη του κεντρικού ξενοδοχείου ή τους εξουσιοδοτημένους υπάλληλους του, σχετικά με τα ζητήματα διαμονής των εκδιδόμενων γυναικών, πληρωμής του ξενοδοχείου και χρήσης των δωματίων αυτού για ερωτικά ραντεβού των γυναικών με τους «πελάτες».

Στις επικοινωνίες τους με τους υποψήφιους «πελάτες», οι «τηλεφωνήτριες» τους ενημέρωναν για την «ροζ» ιστοσελίδα στην οποία μπορούσαν να δουν τα προφίλ των εκδιδόμενων γυναικών, τα οποία (προφίλ) περιελάμβαναν ημίγυμνες φωτογραφίες και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση, την καταγωγή, τις τιμές και τις υπηρεσίες που παρείχαν.

Επιπλέον, οι «τηλεφωνήτριες» τους εξηγούσαν τις επιλογές συνεύρεσης με τις εκδιδόμενες γυναίκες τόσο στο ξενοδοχείο όπου αυτές διέμεναν, όσο και σε δικό τους χώρο ή άλλο ξενοδοχείο που αυτοί θα επέλεγαν.

Το κύκλωμα είχε υπεύθυνο για την εν γένει λειτουργία του γραφείου ερωτικών ραντεβού και είχε συντονιστικό ρόλο σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του γραφείου.

Επίσης, είχε επιφορτίσει τις «τηλεφωνήτριες» να ενεργούν για λογαριασμό του γραφείου σε θέματα πληρωμών εξωτερικών συνεργατών και επίλυσης ζητημάτων με υποψήφιους «πελάτες».

Μετά τη χαρτογράφηση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τη διαπίστωση του βαθμού εμπλοκής εκάστου μέλους και την εξακρίβωση των επίδικων χώρων (ξενοδοχείο, τηλεφωνικό κέντρο, κατοικίες κλπ), εκπονήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο, με σκοπό αφενός τον εντοπισμό των ευάλωτων γυναικών, αφετέρου τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Βραδινές ώρες της 17-02-2023, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή και την παρουσία εκπροσώπων της Εθνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Κολομβίας (Policía Nacional de Colombia), της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα- HSI – Homeland Security Investigations), καθώς και των Μ.Κ.Ο. «OUR GREECE» και «Α21», εξειδικευμένες στην αρωγή και προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κανονίστηκαν ερωτικά ραντεβού με εκδιδόμενες του «γραφείου» σε ξενοδοχεία των Νοτίων και Βορείων Προαστίων, καθώς και εντός του ξενοδοχείου όπου ήταν εγκατεστημένες οι εκδιδόμενες. Οι αστυνομικοί προσποιούμενοι τους πελάτες μετέβησαν σε δωμάτια των ξενοδοχείων όπου τους παρουσιάστηκαν οι εκδιδόμενες. Αφού αυτές παρέλαβαν τα συμφωνηθέντα (προσημειωμένα) χρηματικά ποσά για την πραγματοποίηση των ερωτικών συνευρέσεων, τους γνωστοποιήθηκε η ιδιότητα των Αστυνομικών και προσήχθησαν στην Υπηρεσία μας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αύξηση θανατηφόρων λοιμώξεων από τη θάλασσα λόγω υπερθέρμανσης

Η συνεχής θέρμανση του κλίματος θα μπορούσε να αυξήσει τις θανατηφόρες λοιμώξεις από τη θάλασσα! Τα βακτήρια Vibrio vulnificus αναπτύσσονται σε ζεστά ρηχά παράκτια νερά στη θάλασσα και μπορούν να μολύνουν έναν άνθρωπο μετά από ένα κόψιμο ή ένα τσίμπημα

Μετάβαση στο περιεχόμενο