Κυριάκος Μητσοτάκης: Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα – Αυτά πρέπει να σταματήσουν

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια χυδαία τοξικότητα και μία προσπάθεια να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου σε ένα βούρκο»

«Έχω μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη η Ευρώπη να ξυπνήσει από το γεωπολιτικό και οικονομικό λήθαργο στον οποίο, δυστυχώς, έχει περιέλθει εδώ και αρκετό καιρό. Και, δυστυχώς, οι πρόσφατες εξελίξεις και αυτή η διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων από τις ΗΠΑ μας υποχρεώνουν όχι μόνο να δούμε την αλήθεια κατάματα, αλλά και να κινηθούμε με μια πολύ μεγάλη ταχύτητα και να υλοποιήσουμε αποφάσεις τις οποίες τις συζητούμε εδώ και πολύ καιρό».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο του δείπνου με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του THESSALONIKI SUMMIT 2025, που οργάνωσαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στον χώρο του THESSALONIKI SUMMIT λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης Συνόδου ηγετών που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όπως είπε η προσεχής Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι από τις πιο κρίσιμες, «διότι εκεί θα κληθούμε να επικυρώσουμε, να διαμορφώσουμε αποφάσεις οι οποίες θα μας επιτρέψουν, επιτέλους, να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να μην είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα παρακολούθημα των εξελίξεων».

Τον πρωθυπουργό προσφώνησε η πρόεδρος του ΣΒΕ Λουκία Σαράντη.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια χυδαία τοξικότητα και μία προσπάθεια να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου σε ένα βούρκο»

«Αν θέλουν να έρθουν στη Βουλή ας έρθουν να δοκιμάσουν να μας ρίξουν», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησε ότι καλλιεργούν κλίμα τοξικότητας.

Προκάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάνε στη Βουλή, να «πέσουν οι μάσκες» κι έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, λέγοντας: «Εχω ένα χρέος. Πρώτη μου ευθύνη είναι να κρατήσω σταθερό το σκάφος της πατρίδας μας εν μέσω αυτών των εξαιρετικά ταραγμένων καιρών. Αυτή τη δέσμευση ανέλαβα, θα τη φέρω εις πέρας».

Κατήγγειλε ότι με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών βρίσκεται σε εξέλιξη «μια χυδαία τοξικότητα και μία προσπάθεια να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου σε ένα βούρκο με ένα στόχο μόνο: τελικά να υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση και να πληγεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας» και σημείωσε: «Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα. Αυτά πρέπει να σταματήσουν».

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας