ΚΥΣΕΑ: Κανονικά οι κρίσεις Αρχηγών σε Ένοπλες Δυνάμεις το 2024

Κανονικά θα γίνουν οι κρίσεις Αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις το 2024.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας – ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις κρίσεις των Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων στα μέσα Ιανουαρίου.

Κρίσεις Αρχηγών 2024

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κλείνει φέτος 4 χρόνια στα καθήκοντα. Σύμφωνα με το Νόμο 4407/2016 η θητεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι το μέγιστο 4 έτη (3+1), οπότε αναμένεται ο Στρατηγός Φλώρος να αποστρατευθεί.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που θα προκύψει από τις κρίσεις Αρχηγών 2024 είτε θα είναι ένας από τους Αρχηγούς των 3 Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων είτε κάποιος τρίτος εάν αποστρατευθούν και οι τρεις. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Νόμο 4407/2016 η θητεία των Αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ είναι το μέγιστο 3 έτη (2+1) και οι υπηρετούντες αυτή τη στιγμή μπορούν να παραμείνουν εάν το θέλει το ΚΥΣΕΑ.

– Διαφήμιση –

 

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ανέλαβαν τα καθήκοντα του Αρχηγού το 2023. Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς είναι Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας από το 2022.

Το ΚΥΣΕΑ εκτιμάται ότι θα λάβει υπόψιν του τους θανάτους 8 Στρατιωτικών το 2023 κατά την εκτέλεση αποστολών. Των 3 Στρατιωτικών στη Λιβύη και των 5 πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Σουηδία: Περίπου 62.000 άνθρωποι είναι ενεργοί ή έχουν διασυνδέσεις με εγκληματικά δίκτυα στη χώρα, σύμφωνα με την αστυνομία

Περίπου 62.000 άνθρωποι είναι ενεργοί ή έχουν διασυνδέσεις με εγκληματικά δίκτυα στη Σουηδία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της χώρας, στην οποία οι αρχές αγωνίζονται εδώ και χρόνια να περιορίσουν τη βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα. Τα φονικά επεισόδια

Μετάβαση στο περιεχόμενο