Κυβερνοασφάλεια: Ο επικεφαλής του FBI παραδέχεται την υπεροχή της Κίνας

Ο Κρίστοφερ Ρέι είπε ότι η Κίνα έχει «κλέψει περισσότερα προσωπικά και εταιρικά μας δεδομένα από όλα τα άλλα έθνη —μεγάλα ή μικρά— μαζί»

Το προσωπικό των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που δραστηριοποιείται στον κυβερνοχώρο είναι σημαντικά υποδεέστερο, αριθμητικά, από τους Κινέζους χάκερ αποκάλυψε σε ακρόαση του αμερικανικού Κογκρέσου ο διευθυντής του FBIΚρίστοφερ Ρέι, ενώ αιτήθηκε αύξησης της χρηματοδότησης για την υπηρεσία.

«Για να σας δώσουμε μια αίσθηση του τι αντιμετωπίζουμε, εάν κάθε ένας από τους κυβερνοπράκτορες και αναλυτές πληροφοριών του FBI επικεντρωνόταν αποκλειστικά στην απειλή της Κίνας, οι Κινέζοι χάκερ θα εξακολουθούσαν να είναι περισσότεροι από το προσωπικό του FBI Cyber ​​κατά τουλάχιστον 50 προς 1», δήλωσε ο Ρέι στην ακρόαση προϋπολογισμού ενώπιον υποεπιτροπής πιστώσεων του Κογκρέσου την Πέμπτη.

Ποιο είναι το νέο κακόβουλο λογισμικό που χτυπά τα email – Τα κόλπα των επιτήδειων

Η αποκάλυψη υπογραμμίζει τη μαζική κλίμακα των απειλών στον κυβερνοχώρο που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ιδιαίτερα από την Κίνα. Ο Ρέι συμπλήρωσε ότι η Κίνα έχει «το μεγαλύτερο πρόγραμμα κυβερνοεπιθέσεων από κάθε άλλη μεγάλη χώρα και έχει κλέψει περισσότερα προσωπικά και εταιρικά μας δεδομένα από όλα τα άλλα έθνη —μεγάλα ή μικρά— μαζί».

Ακόμα κι έτσι, ο επικεφαλής του FBI είπε ότι χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα δημιουργούν επίσης σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, πέρα ​​από τους μη κρατικούς εγκληματίες. Το FBI διερευνά επί του παρόντος περισσότερες από 100 «παραλλαγές ransomware» με «δεκάδες θύματα» για καθεμία, ανέφερε.

Τέλος, το FBI ζητά περίπου 63 εκατομμύρια δολάρια για να μπορέσει να ενισχύσει το προσωπικό του στον τομέα της κυβερνοασφάλειας με 192 νέες θέσεις. Ο Ρέι είπε ότι η ενίσχυση θα βοηθήσει επίσης το FBI να τοποθετήσει περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό στα τοπικά γραφεία για να είναι «πιο κοντά στα σημεία όπου βρίσκονται πραγματικά τα θύματα των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Mόνο το 13% των Ελλήνων γνωρίζει την παγκόσμια πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας, οι νέοι την αγνοούν εντελώς

Τεράστιο έλλειμα ενημέρωσης για τη μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου, την ελληνόκτητη, έχει η ελληνική κοινωνία. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από έρευνα που διεξήγαγε η Focus Bari, με θέμα: «Οι αντιλήψεις των Ελλήνων και οι προκλήσεις στη Ναυτιλία» σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005

Κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα για τις ώρες εργασίας

Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες, πριν ακόμα θεσμοθετηθεί η εξαήμερη εργασία στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και σε εκείνες που εφαρμόζουν σύστημα με εναλλασσόμενες βάρδιες. Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η «Ν», κάνουν λόγο για ώρες εργασίας

von der Leyen: Επανεξελέγη Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής για 2η φορά

Με 401 ψήφους υπέρ της, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανεξέλεξε πριν λίγο την κα Ursula von der Leyen για δεύτερη θητεία ως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για ακόμη μια πενταετία η κα. von der Leyen θα βρίσκεται στο τιμόνι του κύριου

Κριμαία: Ουκρανικά ναυτικά drones έπληξαν τη βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής (βίντεο)

Ουκρανικά ναυτικά drones επιτέθηκαν σε βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής στην Κριμαία, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με στόχο το κέντρο διοίκησης, μια αποθήκη πυρομαχικών και εξοπλισμού, έναν υποσταθμό ισχύος, τεχνικές εγκαταστάσεις και θέσεις πυροβολικού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο