Λέμβος με προορισμό τις ιταλικές ακτές στον Άγιο Γόρδιο της Κέρκυρας – Σε επιφυλακή το Λιμενικό

Ανοικτά της περιοχής Άγ. Γόρδιος Αργυράδων, δυτικά της Κέρκυρας, παραμένει εδώ και δύο ημέρες μία λέμβος μήκους περίπου 7 μέτρων, η οποία, κατά δήλωση του κυβερνήτη της σε περίπολο του Λιμενικού Σώματος, έχει ξεκινήσει από ακτή της Λιβύης και κατευθύνεται στην Ιταλία.

 

Το σκάφος δεν είναι ακυβέρνητο και δεν επιχειρεί να προσεγγίσει την ακτή, ενώ σύμφωνα πάντα με τον καπετάνιο του, ταξιδεύει με προορισμό της ιταλικές ακτές και σταμάτησε προσωρινά, λόγω των καιρικών φαινομένων, που επικρατούν στην Αδριατική.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μέχρι στιγμής, η περίεργη αυτή περίπτωση δεν απασχολεί το Λιμενικό επισήμως ως συμβάν, ωστόσο, όπως δείχνουν και φωτογραφίες, που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτης η λέμβος παρακολουθείται από περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου, προκειμένου να επέμβει εφόσον οι επιβαίνοντες επιχειρήσουν να αποβιβαστούν σε ελληνικό έδαφος ,ώστε να γίνουν έλεγχοι για τους επιβαίνοντες και το αν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αυλωνίτης έκανε γνωστό, πως τα δύο σκάφη παραμένουν στην ίδια θέση από χθες μέχρι και αυτήν τη στιγμή, χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε άλλη κίνηση αναφέροντας ότι: “η Πολιτεία οφείλει σε οποιαδήποτε περίπτωση να τους προσφέρει τη βοήθεια που επιθυμούν με βάση τα προβλεπόμενα από το διεθνές, το εσωτερικό μας δίκαιο και την ανθρώπινη αλληλεγγύη”.

Ας σημειωθεί ότι σε επικοινωνία της ΕΡΤ με το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για οποιοδήποτε συμβάν στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και