Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Στο Cretalive

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά

Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και Ηγουμενίτσας αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου Grimaldi, εφόσον ολοκληρωθούν οι τελικές παραχωρήσεις.

Θυμίζουμε ότι ο όμιλος Grimaldi αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής, καταβάλλοντας €84 εκατ. για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και €80 εκατ. για το λιμάνι Ηρακλείου αντίστοιχα για το 67% των μετοχών σε κάθε λιμένα για 40 χρόνια.
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan LinesΛουκάς Σιγάλας, στο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2023, το τίμημα για κάθε λιμάνι είναι αρκετά υψηλό και δείχνει τις προθέσεις του ομίλου να επενδύσει και να αναπτύξει με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα λιμάνια.

Κομβικός ο ρόλος του λιμανιού

Ειδικά για το λιμάνι του Ηρακλείου, ο κ. Σιγάλας τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική του θέση και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά, λέγοντας στο Cretalive πως «όποιές προοπτικές ανάπτυξης έχει το λιμάνι να είστε σίγουροι ότι θα τις αξιοποιήσουμε. Αυτό διαφαίνεται και από το πολύ υψηλό τίμημα που καταβάλλαμε για την απόκτησή του. Η τεχνογνωσία του Ομίλου Grimaldi και η παρουσία των Μινωϊκών Γραμμών που είναι ο μεγαλύτερος χρήστης είναι εγγύηση ότι θα γίνει ό,τι καλύτερο για την αξιοποίησή και επέκτασή του».

Όπως ανέφερε, εστιάζει στους τομείς κρουαζιέρας, cargo και ναυπηγοεπισκευαστικής (που λειτουργεί στην προβλήτα VI).

Βλέπει… μαρίνες για την Ηγουμενίτσα

Εντός Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, όπου ο όμιλος εξετάζει την αξιοποίηση των μαρίνων που είναι στα Σύβοτα και στην Πλαταριά αλλά και στην ανάπτυξη της μαρίνας εντός του λιμένος.

Ενισχύει την κρουαζιέρα και για τα δύο λιμάνια

Ο όμιλος Grimaldi σχεδιάζει να ενισχύσει τον τομέα της κρουαζιέρας και για τα δύο λιμάνια και ήδη έχει ξεκινήσει συνομιλίες με εταιρείες. Όπως είπε, το λιμάνι Ηρακλείου “΄έχει καλύτερη συμπεριφορά και επισκεψιμότητα”, ενώ η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων θα βοηθήσει στην ταχύτερη προσέγγιση αυτών και θα αναπτυχθεί κατά πολύ η προσβασιμότητα και στα δυο λιμάνια.

Πράσινες επενδύσεις σε πλοία και λιμάνια

Έμφαση θα δοθεί και στην περιβαλλοντική θωράκιση των λιμένων, ενώ στον σχεδιασμό του Ομίλου Grimaldi είναι η ανανέωση του στόλου των Μινωικών Γραμμών. Όμως, αυτό, ως project, θα εξαρτηθεί από το πως θα κινηθεί η… πράσινη ανάπτυξη των στόλων.

Υπενθυμίζεται ότι η κρητική ναυτιλιακή είναι η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία στην Ελλάδα που τοποθέτησε στα πλοία φίλτρα καυσίμων το 2018 και 2019, πολύ νωρίτερα από την έναρξη ισχύος της οδηγίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας στις 1/1/2020.
Τόνισε ότι ο Όμιλος επενδύει σε διαφορετικού τύπου καυσίμα, ενώ ήδη έχει θέσει σε λειτουργία δύο νέα υβριδικά πλοία στην Αδριατική.

Ενίσχυση ασφάλειας επιβατών

Ερωτηθείς για την τραγωδία που σημειώθηκε πριν λίγο καιρό στο λιμάνι του Πειραιά, έχοντας ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη ο κ. Σιγάλας αρκέστηκε να αναφέρει στο Cretalive ότι οι εταιρείες πρέπει να ενισχύσουν τις διαδικασίες ασφάλειας των επιβατών και του πλου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί εμμένει η ΕΑΑΣ στη διάλυση των Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού & Αεροπορίας;

Έκπληκτοι οι μερισματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού (και του Λιμενικού Σώματος) και της  Αεροπορίας παρατηρούν την έντονη παρασκηνιακή προσπάθεια και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να μεταβάλει τους ιδρυτικούς νόμους για την αυτοτέλεια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού –

Φρούριο η Αθήνα για επέτειο Γρηγορόπουλου και άφιξη Ερντογάν -Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drones και σκοπευτές

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις επόμενες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν. Για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών για τη συμπλήρωση 15

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήσεις στο πάγιο και στην κιλοβατώρα φέρνουν τα χρωματιστά τιμολόγια

Αυξήσεις στο πάγιο αλλά και χρεώσεις ανά κιλοβατώρα που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 20 λεπτά, φέρνουν τα νέα πράσινα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.   Από τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι εταιρείες προκύπτει ότι η πάγια

Η Βουλή… των ρεκόρ! Πρώτη φορά με 9 κόμματα

ο ρεκόρ των περισσότερων κομμάτων στη Βουλή… ισοφαρίστηκε στις εκλογές του Ιουλίου και, πλέον (με την εμφάνιση του νέου κόμματος, ονόματι Νέα Αριστερά)…. σπάει. Η επίδοση των β’ εκλογών του 2015, Σεπτέμβρη μήνα, λίγες εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα και το νέο

Μετάβαση στο περιεχόμενο