Λιμάνι Πειραιά: Συνεχίζεται επ‘ αόριστον η απεργία

Tο υπoυργείο Ναυτιλίας καλεί τους εμπλεκόμενους σε συνάντηση τη Δευτέρα 2 Μαΐου

Ενώ η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων πήρε νέα απόφαση απόψε για επ’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, σχεδόν την ίδια ώρα το υπουργείο Ναυτιλίας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι καλεί σε συνάντηση την Δευτέρα 2 Μαΐου στις 17.00 τους εκπροσώπους της ΣΕΠ-Cosco τη D Ports, τα σωματεία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά καθώς και φορέων άμεσα εμπλεκομένων.

Προϋπόθεση της πραγματοποίησης της συνάντησης αποτελεί η ομαλή λειτουργία των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού.

Το λιμάνι σχεδόν υπολειτουργεί πριν από τις γιορτές του Πάσχα έχοντας προκαλέσει την ανησυχία και την αντίδραση επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με τις λιμενικές δραστηριότητες και το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο.

Οι επιστολές προς τον υπουργό Ναυτιλίας με κοινοποίηση στο πρωθυπουργικό γραφείο διαδέχτηκαν σήμερα η μία την άλλη χωρίς στην ουσία να αλλάξει κάτι. Και μπορεί το Πρωτοδικείο Πειραιά να κήρυξε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων παράνομη και καταχρηστική την κήρυξη από το πρωί επ’ αόριστον απεργία έως ότου υπογραφή η νέα ΣΣΕ που ζητά μερίδα των λιμενεργάτων ( το ένα από τα δύο σωματεία) όμως. Η ΕΕΔΕΠ όπως αναμενόταν ξανά συνεδρίασε και προκήρυξε νέες επ’ αόριστον κινητοποιήσεις.

Το πλήγμα στο εμπόριο αρχίζει να μεγαλώνει αν υπολογίζει κάποιος και τις διεθνείς συνθήκες λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας που κλυδωνίζεται. Πολλές εταιρείες αλλάζουν δρομολόγια παρακάμπτοντας τον Πειραιά και ξεφορτώνοντας όπου μπορούν τα εμπορευματοκιβώτια με την ευθύνη μεταφοράς τους να την έχει ο παραγγελιοδόχος. Γεγονός που αυξάνει το κόστος συν την καθυστέρηση στην παραλαβή του εμπορεύματος.

Στο μεταξύ το έτερο συνδικαλιστικό σωματείο λιμενεργατών το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται κατά των κινητοποιήσεων όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ.

Αναλυτικά

«Αποτελεί τουλάχιστον θλιβερή πραγματικότητα το γεγονός ότι η προάσπιση των δικαιωμάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά, τελεί το τελευταίο διάστημα διαρκώς σε ομηρία μιας ηχηρής μειοψηφίας που για το μόνο για το οποίο δεν ενδιαφέρεται, είναι η προώθηση και η επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων μας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ του Πειραιά αποτελεί το αντιπροσωπευτικό όργανο των εργαζομένων, εκπροσωπώντας άνω των 1200 εργαζομένων του λιμανιού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των σχετικά πρόσφατων αρχαιρεσιών μας. Το Συνδικάτο Εργαζομένων από τη θέση αυτή, βρίσκεται σε διαρκείς διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις των εταιριών, με στόχο το ταχύτερο δυνατόν τη συμφωνία και υπογραφή της νέας ΣΣΕ, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικά οφέλη για όλους μας και διαρκή εργασιακή ειρήνη.

Η θεμιτή καθ’ όλα αυτή διαδικασία εμποδίζεται συνεχώς από μια μικρή κομματική μειοψηφία, η οποία με απόλυτα προσχηματικούς τρόπους και αφορμές που καμία σχέση δεν έχουν με τα κύρια και ουσιαστικά αιτήματά μας, προκηρύσσουν απεργίες, αποκλείουν το λιμάνι και επιβάλλουν με βίαιους και απροκάλυπτους τρόπους την παρεμπόδιση του δικαιώματος της εργασίας, με αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις με κύρια την επιβάρυνση της καθημερινότητας των οικογενειών μας. Περιμένουμε από το κράτος να προστατεύσει τις δουλειές μας!»

Μηνάς Τσαμόπουλος

Λιμάνι Πειραιά: Συνεχίζεται επ‘ αόριστον η απεργία

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,