Λιμάνι βάσης ο Πειραιάς για το νέο πλοίο της MSC Cruises

Είναι η δεύτερη φορά που η εταιρεία επιλέγει το συγκεκριμένο λιμάνι ως βάση για την επιβίβαση ταξιδιωτών. Το πλοίο θα πραγματοποιήσει 26 ταξίδια επτά διανυκτερεύσεων μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου.

Η MSC Cruises υποδέχθηκε σήμερα περίπου 200 μέλη της ελληνικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας στο κρουαζιερόπλοιο MSC Musica, στο λιμάνι του Πειραιά, σε μια εκδήλωση με την οποία γιόρτασε την έναρξη των δρομολογίων του πλοίου για το καλοκαίρι του 2023 στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η δεύτερη φορά που η MSC Cruises επιλέγει την Ελλάδα και ειδικότερα τον Πειραιά ως λιμάνι βάσης για την επιβίβαση των ταξιδιωτών σε πλοίο της και η πρώτη φορά που το MSC Musica έχει τη βάση του στην Ελλάδα.

Το πλοίο θα πραγματοποιήσει 26 ταξίδια επτά διανυκτερεύσεων μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου από τον Πειραιά για να επισκεφθεί τη Σαντορίνη, το Κουσάντασι της Τουρκίας, τη Χάιφα του Ισραήλ, τη Λεμεσό της Κύπρου και ένα δεύτερο ελληνικό νησί, τη Μύκονο, πριν επιστρέψει στο λιμάνι που εξυπηρετεί την Αθήνα.

Ο Angelo Capurro, Εκτελεστικός Διευθυντής της MSC Cruises για τις Νέες Αναδυόμενες Αγορές, δήλωσε:

«Όταν πέρυσι κάναμε για πρώτη φορά τον Πειραιά βάση για ένα από τα πλοία μας, το MSC Lirica, είχαμε πει ότι για τη θερινή περίοδο του 2023 θα αυξάναμε τη χωρητικότητά μας ώστε να ανταποκριθούμε στην αύξηση της ζήτησης τόσο από τους Έλληνες ταξιδιώτες όσο και από τους διεθνείς επισκέπτες. Το MSC Musica εκπληρώνει αυτόν τον στόχο και είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν κρουαζιέρας και ότι θα καλωσορίσουμε πολλούς ταξιδιώτες που αγαπούν την κρουαζιέρα αλλά και πολλούς που θα την ανακαλύψουν για πρώτη φορά».

«Το δρομολόγιο των επτά διανυκτερεύσεων είναι πολύ ελκυστικό τόσο για την εγχώρια αγορά, που μπορεί να εξυπηρετηθεί από το τοπικό λιμάνι, όσο και για ταξιδιώτες από το εξωτερικό που θα επιβιβαστούν στο πλοίο εδώ. Μπορούν όλοι να προσβλέπουν σε μια συναρπαστική και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, εκλεκτά εστιατόρια, ψυχαγωγία παγκόσμιας κλάσης, χαλαρωτικά μπαρ και lounge, ψώνια σε μπουτίκ, ένα χαλαρωτικό σπα και κλαμπ για παιδιά, από νήπια έως εφήβους», πρόσθεσε ο ίδιος και κατέληξε: «Υπάρχει, πολύ απλά, κάτι για να απολαύσουν όλοι».

Τα πακέτα «Stay & Cruise» της MSC Cruises, που κυκλοφόρησαν το 2022, θα είναι διαθέσιμα από τον Ιούλιο και θα περιλαμβάνουν την «Athens Experience», με δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στην πρωτεύουσα και μεταφορές από το αεροδρόμιο στο λιμάνι του Πειραιά για επισκέπτες που πετούν από το εξωτερικό για να επιβιβαστούν στο πλοίο για δρομολόγιο επτά διανυκτερεύσεων.

Η Ανατολική Μεσόγειος θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα δρομολογίων της MSC Cruises για το καλοκαίρι του 2023, με επτά κρουαζιερόπλοια να αναπτύσσονται στην περιοχή, εστιάζοντας κυρίως στην Ελλάδα και τα νησιά της.

Το MSC Sinfonia θα επισκεφθεί τον Πειραιά 20 φορές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, με ταξίδια μεταξύ Ελλάδας, Κροατίας και Ιταλίας, ενώ άλλα πέντε πλοία του στόλου της εταιρείας –τα MSC Armonia, MSC Lirica, MSC Splendida, MSC Opera και MSC Divina– θα επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά Κρήτη, Ρόδο, Κεφαλονιά, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τέλος, το MSC Poesia θα επισκεφθεί τον Πειραιά το Φθινόπωρο.

Η σημασία της Ελλάδας επισημάνθηκε πρόσφατα από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της MSC Cruises, Pierfrancesco Vago, στην κεντρική ομιλία του σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), του μεγαλύτερου συλλογικού φορέα της βιομηχανίας κρουαζιέρας στον κόσμο.

Ο κ. Vago αποκάλυψε ότι ο θετικός οικονομικός αντίκτυπος του τουρισμού κρουαζιέρας στην Ελλάδα ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και δημιούργησε περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας στη χώρα, ενώ εξήγησε ότι τα μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη για τους προορισμούς προκύπτουν από το homeporting, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025, δύο χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ ζητά «να λειτουργήσει το κράτος δικαίου,

Έλον Μασκ: Μπλόκαρε κονδύλι 25.000 δολαρίων για ψυχολογική υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ μεταναστών στην Ελλάδα

Το DOGE, το υπερυπουργείο που έχει αναλάβει, μετά από ανάθεση του Ντόναλντ Τραμπ, ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Έλον Μασκ, μπλόκαρε κονδύλι και προς τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα κεφάλαιο της τάξης των 25.000 δολαρίων, το οποίο, σύμφωνα με την

Ψήφισμα ΕΕ κατά της Τουρκίας: «Η αντικατάσταση δημάρχων παραβιάζει τις δημοκρατικές αρχές»

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψηφίσματα κατά της Τουρκίας για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, με αφορμή την σύλληψη καθαίρεση τούρκων δημάρχων σε περιοχές με κουρδικό πληθυσμό, η ΕΕ καταδίκασε την πρακτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «αυθαίρετες απολύσεις». Μάλιστα, «υπενθύμισε» πως

Τριάντα παροχές και επιδόματα που απαλλάσσονται από τη φορολογία – Τι προβλέπει ο νέος κώδικας φορολογίας εισοδήματος

 Δεκάδες παροχές, επιδόματα και αποζημιώσεις που λαμβάνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι εξαιρούνται από τη φορολογία, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Πρόκειται για 30 κατηγορίες ενισχύσεων, οι οποίες δεν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό του εισοδήματος, προσφέροντας σημαντικές ελαφρύνσεις στους δικαιούχους. Ακολουθεί η πλήρης λίστα

Μετάβαση στο περιεχόμενο