Λιμενικό: 696 παραβάσεις σε 7.934 ελέγχους σε ιδιωτικά και επαγγελματικά Θαλάσσια Μέσα Αναψυχής

Εκατοντάδες παραβάσεις είναι το αποτέλεσμα των σαρωτικών ελέγχων του Λιμενικού Σώματος που πραγματοποιήθηκαν μετά τις σαφείς εντολές του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστου Στυλιανίδη για περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων σε επιχειρήσεις θαλασσίων μέσων αναψυχής, σε μηχανοκίνητα σκάφη/λέμβους, στα ταχύπλοα σκάφη και τα θαλάσσια μοτοποδήλατα, καθώς και για τη ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών.

Συγκεκριμένα έχουν διενεργηθεί 4.343 έλεγχοι σε επαγγελματικά Θαλάσσια Μέσα Αναψυχής και έχουν βεβαιωθεί 302 παραβάσεις. Επίσης έχουν διενεργηθεί 3.591 έλεγχοι σε ιδιωτικά Θαλάσσια Μέσα Αναψυχής και έχουν βεβαιωθεί 394 παραβάσεις.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 3.454 έλεγχοι σε λουτρικές εγκαταστάσεις και έχουν βεβαιωθεί 855 παραβάσεις. Σημειώνεται ότι σε σύνολο 616 λουτρικών εγκαταστάσεων η ναυαγοσωστική κάλυψη ανέρχεται στο ποσοστό 93% (επί των παραλιών).

image0

Η καταγραφή των ελέγχων και των παραβάσεων διενεργείται μέσω ενιαίου ψηφιοποιημένου συστήματος επιθεωρήσεων και ελέγχων, στο πλαίσιο μιας ομοιόμορφης και τυποποιημένης από όλες τις Λιμενικές Αρχές της επικράτειας διαδικασίας.

Ειδικότερα, οι έλεγχοι διενεργούνται βάσει διαταγής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας), που διαβιβάστηκε στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχίσουν να διενεργούνται από τις Λιμενικές Αρχές, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προκειμένου να διαπιστώνεται η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας από τους υπόχρεους. Σκοπός των ελέγχων είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας των λουομένων και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ενώ για τους παραβάτες θα προβλέπεται η διαδικασία επιβολής των νομίμων κυρώσεων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα και δεκάδες ξενικά είδη: Γιατί γεμίζουν οι ελληνικές θάλασσες με «εισβολείς»

Οι ελληνικές θάλασσες αλλάζουν με ρυθμούς που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούνταν απίθανοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη θαλάσσια διασύνδεση έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεκάδων ξενικών ειδών στις ελληνικές ακτές, μεταμορφώνοντας σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Το φαινόμενο αυτό

Stuttgarter Zeitung: «Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο;»

Η Stuttgarter Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολυετή νομική διαμάχη Ελλάδας–Τουρκίας για το προκλητικό τουρκικό τουριστικό σλόγκαν «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο). Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυθόρμητα το Αιγαίο με ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Μύκονος, η Πάρος ή η Σαντορίνη. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από την

Aνοικτά σύνορα εντός ΕΕ απαιτεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Γερμανία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εκτός από τη Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία,