Λιμενικό: Επιχείρηση για δύο ακυβέρνητα ταχύπλοα σκάφη στην Αλόννησο

Οι Λιμενικές Αρχές Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλόννησου ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας δύο ταχύπλοων σκαφών στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ακτών ν. Αλόννησου, με εννέα συνολικά επιβαίνοντες.

Στο σημείο μετέβη το Τ/Χ «ΝΗΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ» Τ.Α. 98, με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενική Αρχής Αλοννήσου, όπου εντόπισαν το ένα εκ των δύο σκαφών, με τους τέσσερεις επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το συνόδευσαν προς παρακείμενο όρμο «Γέρακα» ν. Αλοννήσου, ενώ ακολούθησε ασφαλής αποβίβαση επιβατών στο Α/Κ καταφύγιο.

Στη συνέχεια, το «ΝΗΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ» εντόπισε και το δεύτερο ταχύπλοο, με τους πέντε επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, το οποίο παρουσίαζε μηχανική βλάβη και ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Το εν λόγω Τ/Χ, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το σκάφος «EMANUEL BRONNER» στο Α/Κ καταφύγιο «Γέρακα» ν. Αλοννήσου, έχοντας παραλάβει δύο εκ των επιβαινόντων, ενώ οι υπόλοιποι τρεις μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχε καταφθάσει στο σημείο για παροχή συνδρομής, στον λιμένα Πατητηρίου ν. Αλοννήσου.

Προανάκριση διενεργείται, από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: CNN

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετώντας πάνω από την Καλαμάτα

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Στο αμέτρητο πλήθος των εταιρειών παγκοσμίως, λίγες είναι εκείνες που μπορούν να καυχηθούν ότι ίδρυσαν μια πλήρως λειτουργική σχολή πιλότων σε ξένη επικράτεια και που την είδαν να διαπρέπει μέσα σε ελάχιστους μήνες. Το αξιοθαύμαστο

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο