Lloyd’s List: Οι 13 κορυφαίοι Έλληνες – Ελληνίδες στο Top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας

Δεκατρείς θέσεις καταλαμβάνει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα στη λίστα της Lloyd’s List με τις 100 προσωπικότητες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2022. Τρεις περισσότεροι, σε σύγκριση με το 2021 με σημαντική διεθνή δράση και αναγνώριση στην ποντοπόρο ναυτιλία και ως πρόεδροι θεσμικών φορέων εκπροσώπησης του εφοπλισμού.

Έντονη είναι η γυναικεία παρουσία με συνολικά έξι εκπροσωπήσεις.

Οι κορυφαίοι Έλληνες-Ελληνίδες:

Η Μαρία Αγγελικούση (Αngelicoussis Shipping Group), καταλαμβάνει τη 10η θέση, (9η πέρσι )  αποτελώντας την κορυφαία Ελληνίδα πλοιοκτήτρια στη λίστα της Lloyd’s.

Ο Γιώργος Προκοπίου βρίσκεται στην  15η θέση  (13η θέση πέρσι)  Dynacom/Dynagas/Seatraders

Η Αγγελική Φράγκου στη 19η θέση Navios (18η πέρσι)

H Mελίνα Τραυλού στην 23η θέση εισέρχεται για πρώτη φορά στον κατάλογο της Lloyd’s List. Eίναι Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και επικεφαλής της Neptune Lines.

Ο Πέτρος Παππάς ανέβηκε στην 29η θέση από την 32η πέρσι καταγράφοντας μία σταθερή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Ηγείται της μεγαλύτερης εταιρείας με πλοία ξηρού φορτίου, της  Star Bulk.

Ο Γιώργος Οικονόμου του TMS Group βρίσκεται στην 31η θέση από 34η πέρσι.

Ο Κωστής  Κωσταντακόπουλος της Costamare στην  37η θέση από 43η πέρσι είναι επίσης σε συνεχή ανοδική πορεία

Ο Πήτερ Λιβανός με τις GasLog/DryLog στην 40η θέση από 41η πέρσι

Ο  Ευάγγελος Μαρινάκης του Ομίλου Capital στην 41η θέση από 47 πέρσι ανεβαίνει συνεχώς

Ο Μιχάλης Λογοθέτης του Libra Group στην 60η θέση

Η Σεμίραμις Παληού  στην 73η θέση από 81η πέρσι με την ναυτιλιακή Diana Shipping και πρόεδρος της  Helmepa,

Η Έλπη Πετράκη νεοσεισερχόμενη στην  83η θέση ως πρόεδρος της WISTA International)

Η Ελληνοαμερικανίδα  Δωροθέα Ιωάννου στην 88η θέση (CEO SCB, American P&I Club) Είναι η πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλος σε P&I Club.

Eπίσης στη λίστα, στην 83 θέση  είναι η Κύπρια επιχειρηματίας Δέσποινα Θεοδοσίου, τέως πρόεδρος της WISTA International.

Την πρώτη θέση στη φετινή λίστα κατέλαβαν μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την επίδρασή τους στη ναυτιλία να είναι εμφανής μέσω των περιβαλλοντικών κανονισμών που έχουν θεσπίσει. Πιο συγκεκριμένα, η  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της ΕΕ, o   Φρανς Τίμερμανς, Αντιπρόεδρος της ΕΕ, η Mάγδα Κοπζύνσκα  και η Αντίνα Βαλεάν.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν ο  Γουάν Μιν και ο Μιάο Γιανμίν  της Cosco/China Merchants και  στην τρίτη θέση ο Ρόμπερτ Ούγκλα  της AP Moller Holdings και ο Σόρεν Σκου της AP Moller Maersk.

Την ετήσια λίστα επιμελούνται δημοσιογράφοι και ανταποκριτές της Lloyd’s List από όλο τον κόσμο.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Lloyd’s List: Οι 13 κορυφαίοι Έλληνες – Ελληνίδες στο Top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά