Λογαριασμοί ρεύματος: Ίσως και αύριο οι ανακοινώσεις για τις μειώσεις – Αυτές θα είναι οι προτάσεις της κυβέρνησης

Λογαριασμοί ρεύματος: Έτοιμες είναι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις το σχέδιο έχει κλειδώσει και οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και αύριο.

Στο μεταξύ νέα σύσκεψη έγινε σήμερα Τετάρτη (4/5) στο Μέγαρο Μαξίμου και εξετάστηκαν εκ νέου τα σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί η πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης για μία οριζόντια παρέμβαση που θα αφορά πλέον και τις καταναλώσεις άνω των 300 κιλοβατώρων και για την οποία το Μέγαρο Μαξίμου επανέλαβε και χθες ότι θα είναι «πολύ δραστική και ουσιαστική» και θα έχει ευρύ χρονικό ορίζοντα.

«Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αποφέρουν δραστική μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και είναι για όλους, χωρίς εξαιρέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο… τραπέζι

Όσον αφορά τα σενάρια που εξετάζονται, πηγές εξηγούν στο Eleftherostypos.gr ότι έχουν τεθεί επί τάπητος όλες οι παράμετροι που θα αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια, ενώ, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει παρέμβαση στη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος. Ταυτόχρονα, οι επιδοτήσεις φαίνεται να συνεχίζονται και τους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι η κατάσταση δεν αναμένεται να εξομαλυνθεί σύντομα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Eleftherostypos.gr οι ίδιες πηγές, εάν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επιβάλει πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά, θέτοντας όριο στην αμοιβή της προσφερόμενης τιμής ρεύματος. Το επιπλέον κόστος για τους ηλεκτροπαραγωγούς θα καλύπτεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Στόχος είναι να πέσει η μέση τιμή αναφοράς στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, άρα και το κόστος που αγοράζουν ρεύμα οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να συγκρατηθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια των καταναλωτών. Παράλληλα, εξετάζεται και ένα «υβριδικό» μοντέλο που θα συνδυάζει παρέμβαση στη χονδρεμπορική αγορά και συνέχιση των επιδοτήσεων.

Οπως προκύπτει από το κυβερνητικό σχέδιο, θα μπει ανώτατη τιμή στη χονδρική που θα βρίσκεται περίπου στα επίπεδα του περυσινού πρώτου 6μήνου, δηλαδή περί τα 100 ευρώ και με βάση αυτή την τιμή θα προκύπτουν οι λογαριασμοί.

«Η όποια διαφορά υπάρχει με την αγορά και την τιμή, όπως αυτή διαμορφώνεται στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, θα δίνεται ως επιδότηση από το κράτος στις εταιρίες ενέργειας, αλλά ο καταναλωτής θα δει τους λογαριασμούς του να κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το