Μαγνησία: Ιερέας έστελνε sms με θεωρίες συνωμοσίας κατά του εμβολιασμού

Τη δεύτερη κατά σειρά εγκύκλιο ετοιμάζει να αποστείλει σε όλους τους ιερείς της Μητρόπολης Δημητριάδος ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, μετά την είδηση ότι ο ιερέας των Καναλίων, στέλνει sms στους πιστούς με άρθρα και ειδήσεις που είναι αντίθετα με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού καθώς και με θεωρίες συνωμοσίας.

Μάλιστα η είδηση έγινε γνωστή από ανθρώπους του ποιμνίου του ιερέα, που ενοχλήθηκαν από την ενέργειά του αυτή, όταν μάλιστα ο ίδιος ο ιερέας όπως επισημαίνουν, νόσησε, καθώς και η πολυμελής οικογένεια του. Παράλληλα σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη περιοχή του Δυτικού Πηλίου, έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι, τόσο ηλικιωμένων τροφίμων του Σουρλίγκειου Γηροκομείου (στη δικαιοσύνη η υπόθεση για ποινικές ευθύνες), όσο και πολιτών.

Η ΕΡΤ επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάντιο, προκειμένου να έχουμε μια τηλεοπτική δήλωση,  ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε “η υπόθεσε αφορά τα Κανάλια, αλλά δεν είναι είναι για τα κανάλια” και μας ενημέρωσε ότι αφενός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο ιερέας, αφετέρου θα εκδώσει εντός ημέρες εγκύκλιο (2η κατά σειρά) για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ο ιερέας στην ουσία υιοθετεί κείμενα και αναρτήσεις άλλων. Δεν πρόκειται για δική του αρθρογραφία, ωστόσο η καθημερινή διακίνηση τέτοιων άρθρων όχι μόνο δεν βοηθάει στην αυξημένη θνητότητα που καταγράφεται στην Μαγνησία, τουναντίον προκύπτουν ευθύνες για την ανεύθυνη, το λιγότερο, αν όχι επικίνδυνη στάση που υιοθετεί.

Επίσης, επικοινωνήσαμε και με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, δεδομένου ότι τα Κανάλια ανήκουν στον συγκεκριμένο Δήμο. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας, όπως μας είπε δεν γνώριζε κάτι και δεν είχε πέσει στην αντίληψή του ή δεν του είχαν διαμαρτυρηθεί κάτοικοι της περιοχής.

“Χτυπημένος” από κορονοϊό έφυγε, ο επί σειρά ετών Πρόεδρος των Επαγγεμλατοβιοτεχνών Βελεστίνου, Χρήστος Γιάτσιος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, έχει σχετικά χαμηλό εμβολιαστικό αποτύπωμα. Σήμερα μάλιστα και πριν λίγη ώρα έγινε γνωστή η είδηση ότι  έφυγε από την ζωή ο Χρήστος Γιάτσιος, επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Βελεστίνου, ο οποίος ήταν μάλλον ανεμβολίαστος. Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει θλίψη στην κοινωνία του Βελεστίνου, καθώς ο εκλιπών ήταν δραστήριο μέλος της και ιδιαίτερα αγαπητός στους συμπολίτες του.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει το ακριβότερο πλοίο του ελληνόκτητου στόλου – Κοστίζει $286,1 εκατ.

Η έρευνα της ValueVessels για την ελληνόκτητη ναυτιλία περιέχει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ο ελληνικός στόλος κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Αυτό ισχύει τόσο για τον αριθμό των πλοίων όσο και για τη συνολική αξία, που περιλαμβάνει 4.709 πλοία ενεργά και υπό παραγγελία και συνολική αξία 152,69 δισ.

Το δώρο του Ωνάση στον «γάμο του αιώνα» ταξιδεύει στα νησιά Γκαλάπαγκος

Ήταν το μεγαλειώδες γαμήλιο δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς τον πρίγκιπα Rainier και την Grace Kelly, που παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου του 1956 στο Μονακό – ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε «ο γάμος του αιώνα», με λίστα καλεσμένων που περιλάμβανε από

Κοπή Βασιλόπιτας Αποστράτων ΛΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ(φωτο)

Ανακοίνωση Αποστράτων ΛΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ 29Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Β.Ε. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ (Κ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Α, κ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ε. Δ