Μαζί για το Παιδί – Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Αγκαλιάζουν 107 οικογένειες πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ανέλαβαν πρωτοβουλία μηνιαίας ενίσχυσης έως το τέλος του έτους, για τους επόμενους 7 μήνες, 107 οικογενειών με ανήλικα παιδιά που ανέρχονται συνολικά σε 387 ωφελούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και κατοικούν σε 29 περιοχές της Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα στους Νομούς των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λαρίσης, που επλήγησαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Καταγραφή Αναγκών

Η εξειδικευμένη ομάδα του Μαζί για το Παιδί, επισκέφθηκε τους προηγούμενους μήνες τις περιοχές της Θεσσαλίας, που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές. Σε συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων και κινητές μονάδες ψυχοκοινωνικής περίθαλψης, εντόπισε τις οικογένειες που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και χρήζουν βοήθειας, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Πλαίσιο Στήριξης και κάλυψη αναγκών

Το Μαζί για το Παιδί, με την αποκλειστική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, προσφέρει για το διάστημα Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2024, κάθε μήνα, στις ωφελούμενες οικογένειες ανά μέλος, διατακτικές επιταγές για την προμήθεια ειδών πρώτης. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, το Μαζί για το Παιδί, θα πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις με τις οικογένειες για να εμβαθύνει στις ανάγκες τους και να παρέχει πρόσθετη βοήθεια, όπου αυτό είναι δυνατό.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει στις ωφελούμενες οικογένειες δωρεάν  υπηρεσίες  ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής από εξειδικευμένους ψυχολόγους της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του Μαζί για το Παιδί, ενώ επίσης παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν διαγνωστικών ιατρικών εξετάσεων για τα ανήλικα παιδιά σε συνεργαζόμενο κέντρο στην Αττική.

Η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος του Μαζί για το Παιδί δήλωσε: «Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σταθερά στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας. Στην προσπάθεια μας αυτή, προστέθηκε ως σύμμαχος η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Μαζί προσφέρουμε βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη και συμβάλλουμε στην ανακούφιση της καθημερινότητάς των πλημμυροπαθών, παρέχοντας παράλληλα στήριξη για τη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα καλύτερο μέλλον».

Η κυρία Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών δήλωσε: «Πιστοί στο όραμά μας “Ναυτιλία & Κοινωνία Πάντα Μαζί” αγκαλιάσαμε εξολοκλήρου το πρόγραμμα στήριξης του Μαζί για το Παιδί, που αφορά σε 107 πλημμυροπαθών οικογενειών στη Θεσσαλία. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί στο ευρύτερο και πολυεπίπεδο σχέδιο κοινωνικής αλληλεγγύης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας στην περιοχή.»

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Υιοθέτηση του 14ου πακέτου κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε σήμερα (24/6) το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η νέα δέσμη περιλαμβάνει περιοριστικά μέτρα για επιπλέον 116 άτομα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την

Αναζήτηση πόρων για ακτοπλοΐα και short sea

Αντίθετα μετράει ο χρόνος για την ελληνική ακτοπλοΐα, αφού η ανάγκη ανανέωσης του στόλου με πλοία με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι επιτακτική. Από το 2030 η εξαίρεση της ελληνικής ακτοπλοΐας (εκτός Κρήτης) από το σύστημα δικαιωμάτων εμπορίας ρύπων τελειώνει. Όπως επεσήμανε ο

Πέντε νεκροί από πνιγμό το τριήμερο

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ του Αγίου Πνεύματος είχε τραγική κατάληξη για λουομένους οι οποίοι βρέθηκαν στις παραλίες και υπό συνθήκες που αναμένεται να προσδιοριστούν από τη νεκροτομή κατέληξαν από πνιγμό. Αναλυτικότερα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην παραλία Ζούμπερι της Νέας Μάκρης

«Σκιές» στις συλλήψεις εμπρηστών

Ερωτήματα για την ορθότητα ορισμένων από τις έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των αιτίων πυρκαγιών και της σύλληψης των εμπρηστών προκύπτουν από τα πρόσφατα συμβάντα σε Βάρης – Κορωπίου, Ύδρα και Νάξο. Συγκεκριμένα, οι αναφορές για «εμπρηστή με μπιτόνι»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο