Μαζική επίθεση των Χούτι με 28 drones στην Ερυθρά Θάλασσα – Τα κατέρριψαν αμερικανικά πλοία

Κανένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ή του Συνασπισμού δεν υπέστη ζημιές από την ευρείας κλίμακας επίθεση ανέφερε η CENTCOM
Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι αμερικανικές δυνάμεις και οι δυνάμεις του συνασπισμού κατέρριψαν τουλάχιστον 28 drones πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Κανένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ή του Συνασπισμού δεν υπέστη ζημιές στην επίθεση και επίσης δεν υπήρξαν αναφορές από εμπορικά πλοία για ζημιές», ανέφερε η CENTCOM.

Νωρίτερα σήμερα, η CENTCOM τόνισε ότι ο στρατός απαντούσε σε μια επίθεση μεγάλης κλίμακας σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν που σημειωνόταν μεταξύ 4 π.μ. και 6:30 π.μ.

Τα UAVs είχαν σκοπό να αποτελέσουν «μια άμεση απειλή για τα εμπορικά πλοία, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και τα πλοία του συνασπισμού στην περιοχή», ανέφερε σε ανάρτηση X το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκραντ Σαπς γνωστοποίησε ότι ένα πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε δύο επιθετικά drones που εκτόξευσαν οι αντάρτες των Υεμένης Χούτι.

Οι βρετανικές δυνάμεις συμμετέχουν μαζί με τις αμερικανικές και τις γαλλικές δυνάμεις, μεταξύ άλλων χωρών, στην προστασία των ναυτιλιακών οδών στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την έναρξη των επιθέσεων των ανταρτών σε πλοία στη θαλάσσια αυτή περιοχή.

Δείτε το βίντεο

«Χθες το βράδυ, η φρεγάτα HMS Richmond χρησιμοποίησε πυραύλους Sea Ceptor για να καταρρίψει δύο επιθετικά drones – αποκρούοντας με επιτυχία μια ακόμη παράνομη επίθεση από τους Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν», τόνισε ο Σαπς σε ανάρτηση στο X.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να σώσουν ζωές και να προστατεύσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας», συμπλήρωσε.

Ανακοίνωση για κατάρριψη μαχητικών drones στην Ερυθρά Θάλασσα εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου και ο γαλλικός στρατός.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεκόρ επιδόσεων για την ελληνική κρουαζιέρα το 2024 – Ποιά λιμάνια πρωταγωνίστησαν στο homeporting

Ρεκόρ επιδόσεων σημείωσε το 2024 η κρουαζιέρα στη χώρα μας που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς διεθνώς. Σύμφωνα με στοιχεία της Λιμένων Ελλάδας ΕΛΙΜΕ οι συνολικές αφίξεις πλοίων ανήλθαν σε 5.490 και ο αριθμός των επισκεπτών σε 7.927.709 καταγράφοντας επιπλέον 260

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά των Κυκλάδων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις των δρομολογίων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας με προορισμό τις Κυκλάδες, ανακοινώθηκαν ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δελτία, στην περιοχή του

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση Υγειονομικών θεμάτων Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπές διατάξεις»

Τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση (https://www.opengov.gr/mindefence/?p=7117), το βράδυ της Δευτέρας 17 Μαρτίου 2025, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπό τον τίτλο «Ρύθμιση Υγειονομικών θεμάτων Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπές διατάξεις». Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί την 1η

Με Υπουργική Απόφαση του ΥΕΘΑ Ν. Δένδια παραχωρείται στους Δικαστές και Εισαγγελείς το δικαίωμα πρόσβασης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία

Υπογράφηκε σήμερα, Τρίτη 18 Μαρτίου 2025, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Θανάση Δαβάκη, του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορου Σεβαστίδη και του Αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, Υπουργική Απόφαση με την

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο