Μείωση του εμπορικού ελλείμματος της Ελλάδος

Μείωση 21,9% σημείωσε τον Ιανουάριο εφέτος το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, καθώς η αύξηση της αξίας των εξαγωγών ήταν περίπου έξι φορές υψηλότερη από εκείνη των εισαγωγών.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές προκύπτουν τα εξής:

-Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 6.827,1 εκατ. ευρώ έναντι 6.454,9 εκατ. ευρώ κατά τον Ιανουάριο 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 5,8% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 170,4 εκατ. ευρώ ή 3,8%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία παρουσίασε αύξηση κατά 186,7 εκατ. ευρώ ή 4,2%).

-Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών ανήλθε στο ποσό των 4.462,6 εκατ. ευρώ έναντι 3.427,7 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 30,2% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 429,0 εκατ. ευρώ ή 17,5%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία παρουσίασε αύξηση κατά 423,7 εκατ. ευρώ ή 17,3%).

-Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 2.364,5 εκατ. ευρώ έναντι 3.027,2 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2022, παρουσιάζοντας μείωση 21,9% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 258,6 εκατ. ευρώ ή 12,7%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία παρουσίασε μείωση κατά 237,0 εκατ. ευρώ ή 11,7%).

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του