Μεσόγειος – Σε αναζήτηση λιμανιού 300 μετανάστες – Ανάμεσά τους έγκυες και παιδιά

Αρκετοί από τους μετανάστες είναι τραυματίες, ανάμεσά τους αγοράκι 5 ετών, που ήταν κουλουριασμένο σε μικρό πλεούμενο για τρεις ημέρες προτού διασωθεί.

Δύο πλοία γερμανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων που εκτελούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο κι έχουν επιβιβάσει σχεδόν 300 ανθρώπους, δυσκολεύονται να βρουν λιμάνι να τους επιτρέψει να τους αποβιβάσουν, και εξακολουθούσαν να περιμένουν χθες, έπειτα από αρκετές ημέρες στα ανοικτά.

Προς τη Σικελία

Τα πλοία των οργανώσεων αρωγής Sea-Eye και Mission Lifeline έπλεαν κοντά στη Λαμπεντούζα τις τελευταίες ημέρες.

Ομως, καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν, κινήθηκαν προς τη Σικελία, με την ελπίδα να βρουν πιο ήρεμα νερά, σύμφωνα με τη Sea-Eye.

Η μη κυβερνητική οργάνωση, με έδρα το Ρέγκενσμπουργκ, διευκρίνισε πως πάνω στο Sea-Eye 4 βρίσκονται 223 μετανάστες, ανάμεσά τους επτά έγκυες και οκτώ παιδιά.

Αρκετοί είναι τραυματίες, ανάμεσά τους αγοράκι 5 ετών, που ήταν κουλουριασμένο σε μικρό πλεούμενο για τρεις ημέρες προτού διασωθεί. Με δυσκολία περπατάει διότι έχει οξείς πόνους, τόνισε η ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τη Mission Lifeline, που έχει έδρα τη Δρέσδη, στο δικό της σκάφος, το Rise Above, επιβαίνουν 66 άνθρωποι που διέσωσε.

Δεκάδες χιλιάδες αφίξεις

Ως την Κυριακή, οι ιταλικές ακτές είχαν καταμετρήσει πάνω από 63.700 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη σχεδόν 23.000 άνθρωποι.

Οργανώσεις αρωγής που εκτελούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επικρίνουν το τελευταίο διάστημα ολοένα πιο έντονα τις αρχές της Μάλτας: αν και πολλοί μετανάστες εντοπίζονται στη ζώνη έρευνας και διάσωσης αυτής της χώρας μέλους της ΕΕ, η Βαλέτα δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις για βοήθεια, τονίζουν.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήμνος: Απουσία ναυαγοσώστη στην αστική παραλία, Λιμενικος βούτηξε και ανέσυρε αγνοούμενο κολυμβητή

Νεαρή Λιμενικος σε υπηρεσία συνοδού στο Ναυαγοσωστικο σκάφος, σε αναζητήσεις τους νεαρού κολυμβητή, μολις τον εντόπισαν βούτηξε στα σκοτεινά νερά για να τον ανασύρει με ασφάλεια Ο 21χρονος κολυμπούσε το βραδυ της Δευτέρας (08/08) στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ρωμεϊκός

VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής

Γράφτηκε από τον D-Mitch   VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG Αυτό το άρθρο αφορά ένα νέο σκάφος που κατασκευάστηκε από τη VIKING Norsafe Hellas, το MUNIN S1200 Cabin HCG, το οποίο θα υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μέχρι τώρα, μεταξύ

Γιάννης Πλακιωτάκης : 175 εκατ. για λιμάνια και 80 εκατ. για άγονες

Nέα 255 εκατ. για την ακτοπλοΐαH χρηματοδότηση έργων, οι επιδοτήσεις γραμμών, τα οφέλη για τους νησιώτες και τον τουρισμό Ένας από τους κεντρικούς στρατηγικούς στόχους της ηγεσίας του YNANΠ και του Γιάννη Πλακιωτάκη είναι η διαρκής στήριξη της ελληνικής ακτοπλοΐας,