Μεταφορά “με το πανί και τον άνεμο” τοπικών προϊόντων σε 22 νησιά και στην Αττική

Ο πρώτος για φέτος καλοκαιρινός γύρος του Αιγαίου με το πανί και τον άνεμο του Aegean Cargo Sailing έχει ήδη ξεκινήσει από τη Χίο, την Ικαρία και τους Φούρνους. Για πέμπτη συνεχή χρονιά, φέτος θα επισκεφθεί 22 νησιά του Αιγαίου για την συλλογή ντόπιων προϊόντων υψηλής ποιότητας, που θα μεταφερθούν οικολογικά με τη δύναμη του ανέμου και τα πανιά προς άλλα νησιά και την Αττική, με σχεδόν μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα.Επόμενοι προορισμοί: Σάμος – Πάτμος – Λειψοί – Κάλυμνος – Αστυπάλαια – Ανάφη – Σαντορίνη – Ίος – Σχοινούσα – Πάρος – Σίφνος – Σύρος – Τήνος – Λαύριο.
Ο δεύτερος γύρος Aegean Cargo Sailing προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου και να διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Η πρωτοβουλία Aegean Cargo Sailing έχει σκοπό να θεμελιώσει σταδιακά, σε μόνιμη βάση και πραγματική κλίμακα, την ιστιοπλοϊκή μεταφορά προϊόντων στο Αιγαίο και ταυτόχρονα να προωθήσει τον ήπιο οικολογικό τουρισμό, που επικεντρώνεται στην ιστιοπλοΐα και τον αγροτουρισμό με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η προσπάθειά αυτή έχει ήδη βραβευθεί στους διαγωνισμούς Green Ideas Greece 2021, Climaccelerator Beyond & Venture Impact Awards για την καινοτομία και την οικολογική δράση της. Παράλληλα, σε πορεία υλοποίησης βρίσκεται το έργο: «Ιστιοπλοϊκή και ηλεκτροκίνητη μεταφορά οικολογικών προϊόντων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ένα “πιλοτικό πείραμα” σε συνεργασία με το Dock με τη συμμετοχή του δήμου Χίου και τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, στα πλαίσια του οποίου ολοκληρώθηκε η πρώτη παγκοσμίως μετατροπή του μεταφορικού ιστιοφόρου Pelago σε ηλιακό ηλεκτρικό,  παράλληλα προχωράει η εδραίωση ενός νέου οικολογικού μοντέλου μεταφορών στο Αιγαίο.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο σκηνικό στη Χερσόνησο: Μεθυσμένος πήρε… σβάρνα δεμένα σκάφη μέσα στο λιμάνι!

Στη σύλληψη 38χρονου Βρετανού προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χερσονήσου, μετά από πρόσκρουση σκάφους σε άλλα προσδεμένα σκάφη Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αγγλίας, προχώρησαν χθες το απόγευμα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χερσονήσου. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο 38χρονος συνελήφθη για παράβαση του

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι και πώς θα πάρετε έως 1.600 ευρώ

Επίδομα ενοικίου: Όλα τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και η διπλή ενίσχυση για το Δημόσιο Σημαντική ανάσα σε χιλιάδες ενοικιαστές αναμένεται να προσφέρει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση δημόσιας

Μωβ μέδουσες: Συναγερμός σε τρεις περιοχές της Ελλάδας – Δείτε πού καταγράφονται οι περισσότερες εμφανίσεις

Οι μωβ μέδουσες ξανά στις ακτές: Οι «κόκκινες» ζώνες και το εργαλείο που προβλέπει την εξάπλωσή τους Η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου φέρνει ξανά στο προσκήνιο την παρουσία των μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες, με τις αναφορές εμφάνισής τους να καταγράφουν ανοδική πορεία σε συγκεκριμένες

Συντάξεις Δημοσίου: Επανασυνδέονται με τους μισθούς των εν ενεργεία – Ποιοι δικαιούνται έως 80%

Ποιοι δημόσιοι λειτουργοί παίρνουν αυξήσεις, αναδρομικά και πλαφόν 24 ετών για τα τέκνα Σε τροχιά σημαντικών αυξήσεων εισέρχονται οι συνταξιοδοτικές παροχές συγκεκριμένων ομάδων ασφαλισμένων του Δημοσίου, μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το νέο νομοσχέδιο επαναφέρει μια