Μηνάς Παπαδάκης: Εκσυγχρονίζεται το λιμάνι του Ηρακλείου-Υψηλοί στόχοι για την κρουαζιέρα

Το όραμά του για το μέλλον του λιμανιού στο Ηράκλειο, που εκσυγχρονίζεται σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες και απαιτήσεις δημιουργώντας εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο θα χρησιμοποιούν τα πλοία του μέλλοντος, αλλά και εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφωτισμού των πλοίων, αλλά και το λαμπρό μέλλον που διαγράφεται πλέον για την κρουαζιέρα, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Μηνάς Παπαδάκης, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη στον politica 89,8.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις του κλάδου της Κρουαζιέρας, που παρ’ ότι επλήγη από την πανδημία παρουσιάζοντας μείωση πάνω από 80%, έχει ξεκινήσει μια ραγδαία ανάκαμψη και ήδη “χτίζονται” καινούργια σύγχρονα πλοία και το λιμάνι του Ηρακλείου θα πάρει το δικό του μερίδιο καθώς αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό.

Σύμφωνα τα στατιστικά στοιχεία που ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, το 2021 το λιμάνι του Ηρακλείου προσέγγισαν 118 κρουαζιερόπλοια με περίπου 12.000 επιβάτες, ενώ το 2022 υπολογίζει πως οι προσεγγίσεις θα είναι περίπου 200 με 250 και οι τουρίστες υπολογίζεται να ξεπεράσουν τις 250.000, παρά το γεγονός που προβληματίζει όλο τον κόσμο κι έχει να κάνει με τον κορονοιό.

Μίλησε επίσης και για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, καθώς τρέχουν οι διαδικασίες με τους εννέα πλειοδότες και μέχρι το επόμενο φθινόπωρο θα έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα αναλάβει το λιμάνι, που ωστόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί πάντα με σκοπό την ανάδειξη του Ηρακλείου και των συμφερόντων της πόλης, ενώ ήδη προχωρούν οι συντάξεις μελετών για τις επισκευές του προσήνεμου μώλου, όπου διαπιστώθηκαν διάφορα θέματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύνδεσμος στο άρθρo και το ηχητικό της συνέντευξης

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Υιοθέτηση του 14ου πακέτου κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε σήμερα (24/6) το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η νέα δέσμη περιλαμβάνει περιοριστικά μέτρα για επιπλέον 116 άτομα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την

Αναζήτηση πόρων για ακτοπλοΐα και short sea

Αντίθετα μετράει ο χρόνος για την ελληνική ακτοπλοΐα, αφού η ανάγκη ανανέωσης του στόλου με πλοία με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι επιτακτική. Από το 2030 η εξαίρεση της ελληνικής ακτοπλοΐας (εκτός Κρήτης) από το σύστημα δικαιωμάτων εμπορίας ρύπων τελειώνει. Όπως επεσήμανε ο

Πέντε νεκροί από πνιγμό το τριήμερο

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ του Αγίου Πνεύματος είχε τραγική κατάληξη για λουομένους οι οποίοι βρέθηκαν στις παραλίες και υπό συνθήκες που αναμένεται να προσδιοριστούν από τη νεκροτομή κατέληξαν από πνιγμό. Αναλυτικότερα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην παραλία Ζούμπερι της Νέας Μάκρης

«Σκιές» στις συλλήψεις εμπρηστών

Ερωτήματα για την ορθότητα ορισμένων από τις έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των αιτίων πυρκαγιών και της σύλληψης των εμπρηστών προκύπτουν από τα πρόσφατα συμβάντα σε Βάρης – Κορωπίου, Ύδρα και Νάξο. Συγκεκριμένα, οι αναφορές για «εμπρηστή με μπιτόνι»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο