Μήνυμα κ. Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εορτή του Αγίου Νικολάου

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες,

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με θρησκευτική ευλάβεια, πιστοί στις παραδόσεις και αξίες του Έθνους μας τιμούμε σήμερα τον Άγιο της Ναυτοσύνης, τον προστάτη μας Άγιο Νικόλαο.

Κι αν η τρικυμία της πανδημίας επιβάλλει ακόμα περιορισμούς στις συλλογικές δραστηριότητες και δοκιμάζει καθημερινά την υπομονή, την αντοχή και τα ψυχικά μας αποθέματα, τα μηνύματα και ο συμβολισμός της εορτής εμπνέουν και καθοδηγούν τον ρόλο και την αποστολή μας, ώστε με πίστη, θάρρος και πραότητα να εκπληρώσουμε στο ακέραιο το δύσκολο έργο που η Ελληνική Πολιτεία μας έχει αναθέσει.

Η ψυχή και η κινητήριος δύναμη του Σώματος είστε εσείς, που με το έργο και τη δράση σας στέκεστε δίπλα στους πολίτες, εμπνέοντας αισθήματα ασφάλειας και υπερηφάνειας, ενώ ως ανταπόδοση απολαμβάνετε την εκτίμηση, τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη τους.

Με αφορμή την σημερινή εορτή θέλω να συγχαρώ τον καθένα και την καθεμιά σας προσωπικά για το υψηλό ηθικό και την απαράμιλλη αφοσίωση στο καθήκον, τιμώντας επάξια τον όρκο σας προς την Πατρίδα και τις παραδόσεις του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Γνωρίζοντας ότι βρίσκεστε σε υψηλό βαθμό εγρήγορσης σας προτρέπω να συνεχίσετε επιδεικνύοντας τον ίδιο επαγγελματισμό και ζήλο, παραμένοντας αταλάντευτα προσηλωμένοι στο καθήκον, ώστε όλοι μαζί θωρακισμένοι από τις δυσκολίες να βγούμε στο τέλος νικητές. Σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα να είστε βέβαιοι πως έχετε την αμέριστη στήριξή μου και είμαι δίπλα σας αρωγός, αναγνωρίζοντας την προσφορά σας.

Εύχομαι ολόψυχα σε εσάς και τις οικογένειές σας Χρόνια Πολλά με υγεία και ευημερία.

Στους Κυβερνήτες, στους Προϊσταμένους και στα πληρώματα των σκαφών μας εύχομαι γαλήνιες θάλασσες, ασφαλείς περιπολίες και ο Άγιος Νικόλαος να στέκει πάντα φύλακας και οδηγός στην πλώρη σας.

Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος ΚΛΙΑΡΗΣ

Αρχηγός

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά