Μητροπολίτης… ΣΥΡΙΖΑ εναντίον βουλευτή της ΝΔ…

Πλούσιο παρασκήνιο, συμφέροντα, κομματική εκμετάλλευση και το περίφημο Ναυάγιο της Ζακύνθου φαίνεται πως κρύβονται πίσω από την επιστολή που έστειλαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος και Δωδώνης Χρυσόστομος με την οποία κατήγγειλαν τον… βουλευτή του νησιού Διονύση Ακτύπη ότι επισκέπτεται αντιεμβολιαστές μοναχούς σε μοναστήρια του νησιού την ώρα που αυτοί δίνουν τη μάχη υπέρ του εμβολιασμού των κατοίκων του νησιού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μπήκε στο στόχαστρο της εκκλησίας στη Ζάκυνθο διότι πρωτοστάτησε στην τροπολογία που πέρασε στη Βουλή και η οποία ρυθμίζει θέματα όσον αφορά τη διαχείριση του Ναυαγίου από το δημόσιο με την σύσταση της επιτροπής πρότυπης τουριστικής αξιοποίησης και προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου.
Τα… επιχειρηματικά σχέδια της Εκκλησίας
Στην επιτροπή αυτή δεν έχει καμία συμμετοχή η Εκκλησία και η διαχείριση περνά στο Δημόσιο κάτι στο οποίο είναι αντίθετη η Εκκλησία η οποία θέλει να είναι κάτοχος της περιοχής πάνω από το Ναυάγιο γιατί όπως αναφέρουν τοπικοί παράγοντες έχει επιχειρηματικά σχέδια. Η Επιτροπή αποτελείται από πέντε μέλη “ένα μέλος ορίζεται από τον Υπουργό Τουρισμού , ένα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ένα από τον Δήμο Ζακύνθου, ένα από τους υφιστάμενους τοπικούς συλλόγους ξενοδόχων και ένα από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ζακύνθου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δημοσιεύματα εφημερίδων που είναι προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την σύνθεση της επιτροπής έκαναν λόγο για αποκλεισμό της Εκκλησίας που έχει προαιώνια δικαιώματα στην περιοχή!
Ο κ. Ακτύπης που μίλησε χθες στην εκπομπή Μπρα-ντε-φέρ στα Παραπολιτικά 90.1 κάρφωσε τους δύο μητροπολίτες λέγοντας ότι πριν από καιρό είχαν επισκεφθεί όλοι μαζί το συγκεκριμένο μοναστήρι το οποίο τώρα καταγγέλουν ότι έχει αντιεμβολιαστές μονάχους.
“Πριν 4 μήνες πήγαμε μαζί με τους δυο μητροπολίτες, τον διευθυντή της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ήπιαμε καφέ και μας τον έφτιαξαν οι ίδιοι οι μοναχοί όταν επισκεφτήκαμε την περιοχή του Ναυαγίου, γιατί είναι εκεί το μοναστήρι, για να δούμε μια πρόταση που είχε η Εκκλησία για το Ναυάγιο. Τότε ήταν εμβολιασμένοι οι μοναχοί και τώρα έγιναν αντιεμβολιαστές;”.
Ο κύριος Ακτύπης παραδέχεται ότι επισκέφτηκε το συγκεκριμένο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Κρημνών στο οποίο όπως αναφέρει ότι ο ιερέας μοναχός που τελούσε τη θεία λειτουργία είναι εμβολιασμένες και με τις τρεις δόσεις του εμβολίου. Προσθέτει μάλιστα ότι το Μοναστήρι είναι η τρίτη φορά που το επισκέπτεται μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κα Μοθωναίου, διότι η Ιερά Μονή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της εισροής υδάτων σε κάποιο από τα κτήριά της, πρόβλημα στο οποίο προσπαθεί εδώ να δώσει λύση.
Όμως ο κ. Ακτύπης προχωράει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι η μητρόπολη Ζακύνθου συνεργάζεται αγαστά με τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την “Αριστερά του κυρίου”
“Οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ η κ.Νοτοπούλου και ο κ.Αυλωνίτης επισκέφθηκαν το μοναστήρι κάλεσαν πολίτες εκεί και μάλιστα έκαναν και διαδήλωση για τα θέματα του Ναυαγίου και όλα αυτά ήταν με τις ευλογίες της Μητρόπολης.
Υπάρχει σύμπραξη μητρόπολης και ΣΥΡΙΖΑ. Την μια μέρα βγήκε η ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον μου και την άλλη μέρα από τη Μητρόπολη. Μάλιστα υπάλληλος της Μητρόπολης έπαιρνε τηλέφωνο σε δημοσιογράφους στην Αθήνα και τους έστελνε τις επιστολές του ΣΥΡΙΖΑ”.
Μεγάλα συμφέροντα
Ο κύριος Ακτύπης κάνει λόγο για μεγάλα συμφέροντα όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης του Ναυαγίου και προσθέτει ότι η όλη επίθεση εναντίον του με την επιστολή στον πρωθυπουργό ήταν ενορχηστρωμένη από την Μητρόπολη και τον ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούν η εκμετάλλευση του Ναυαγίου να μην περάσει στο κράτος αλλά στην Εκκλησία. Ευθέως μάλιστα κατηγορεί τους δύο μητροπολίτες ότι έγραψαν μόνο ψέματα στην επιστολή που έστειλαν στον πρωθυπουργό.
Επίθεση κατά της Μητρόπολης Ζακύνθου εξαπέλυσε και η τοπική Νέα Δημοκρατία η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Το ερώτημα που μένει πλέον αναπάντητο στη Ζακυνθινή κοινωνία είναι, αν οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ζακυνθου γράφονται στα γραφεία της Μητρόπολης ή αν οι επιστολές της Μητρόπολης γράφονται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ζακύνθου”.
Στη Ζάκυνθο λοιπόν τουλάχιστον με βάση τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας η Δεξιά του κυρίου μετατράπηκε σε… Αριστερά!…
thetoc.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ευχαριστώ του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ…

Ευχαριστώ όλους τους προσκεκλημένους και συμμετέχοντες και ιδιαίτερα όσους συναδέλφου -φίλους ανταποκρίθηκαν στο προσωπικό  κάλεσμα που τους απηύθυνα με αποτέλεσμα σε  μόλις σε 3 ημέρες από την ανακοίνωση πραγματοποίησης του συνεδρίου να συμπληρωθεί ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός συμμετοχών . Ευχαριστώ

Λιμενικό: Σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών – Το κόστος έκτακτης ιατρικής περίθαλψης στους συνοδούς (!)

Οι σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών με την κατάλληλη καθοδήγηση και εκπαίδευση από τους συνοδούς χειριστές (Κ-9 ) συνδράμουν ουσιαστικά στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η αποτελεσματική όσφρηση τους εντοπίζει καλά κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες, που ο εντοπισμός τους με τις ανθρώπινες

Δωροεπιταγές για τα παιδιά των μελών της ΕΠΛΣΑΠΝ

Ανακοίνωση Ένωσης Αττικής: Όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή χρονιά η ΕΠΛΣΑΠΝ θα προβεί στη χορήγηση δωροεπιταγών για τα παιδιά των μελών μας  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Για τη φετινή χρονιά το σύνολο των παιδιών των μελών μας

Στην Αλεξανδρούπολη και ο Γαλλικός στρατός

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διπλωματικού και στρατιωτικού και της Γαλλίας, έχει μπει η Αλεξανδρούπολη. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave, τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας Sadrine Mouchet