Μητσοτάκης από Τήνο: «Η χώρα μας έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα»

«Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει μια υπερδεκαετή κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός
Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από την Τήνο μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων με την λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου. Παράλληλα στο μήνυμα του ο κ.Μητσοτάκης, επισήμανε τον κομβικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην ασφάλεια της χώρας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό τους με πράξεις.

«Σήμερα, από τις πιο μεγάλες εκκλησίες μέχρι τα πιο μικρά ξωκλήσια ο ελληνισμός η Ορθοδοξία, γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ήθελα ειδικά αυτή τη μέρα να βρεθώ εδώ στην Τήνο η οποία γιορτάζει τα 200 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργού εικόνας» τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Σήμερα η σκέψη μας κατευθύνεται στις ‘Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτές και αυτούς οι οποίοι φροντίζουν να είμαστε ασφαλείς, σε αυτούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στην άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Γνωρίζουνε πάντα ότι η πολιτεία θα βρίσκεται κοντά τους και θα τους στηρίζει».

Σημείωσε επίσης ότι «ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια ημέρα ταυτισμένη με την ελπίδα και την αισιοδοξία» και δήλωσε ότι «έχουμε κάθε λόγο σήμερα ως Ελληνίδες και ως Έλληνες να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον». Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Παρά τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε η χώρα μας έχει ξεπεράσει μια υπερδεκαετή κρίση και έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη ελπίδα με περισσότερη αισιοδοξία. Αυτές οι λέξεις εξάλλου είναι τόσο ταυτισμένες με τη μεγάλη σημερινή γιορτή,. Εύχομαι σε όλους και όλες τις εορτάζουσες, στη σύζυγό μου η οποία γιορτάζει και αυτή, χρόνια πολλά. Χρόνια πολλά όμως σε κάθε ελληνίδα και σε κάθε έλληνα είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε βρίσκονται παντού στον κόσμο. Σήμερα γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός γιορτάζει όλη η Ορθοδοξία. Χρόνια πολλά και καλά».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επιβιβάστηκε σε πυραυλάκατο η οποία έπλευσε στο σημείο βύθισης του καταδρομικού “Έλλη”, 550 μέτρα από τον λιμενοβραχίονα της Τήνου. Στο σημείο πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του καταδρομικού “Έλλη” ενώ ακολούθησε η ρίψη στεφάνου από τον πρωθυπουργό.

Μητσοτάκης από Τήνο: «Η χώρα μας έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΣ: Αυτά είναι τα νέα διακριτικά Μονίμων Υπαξιωματικών και ΕΠΟΠ–Έτσι θα φέρονται στις στολές (ΦΩΤΟ-ΕΓΓΡΑΦΟ)

Εκδόθηκε από το ΓΕΣ/B1 η παρακάτω Διαταγή (Φ.456/23/441004/Σ.5728/17 Ιουλ 2026), που δημοσιοποίησε η ΠΟΜΕΝΣ και αφορά τα νέα διακριτικά για τους Μόνιμους Υπαξιωματικούς και τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) του Στρατού Ξηράς. ΘΕΜΑ: Στολή – Διακριτικά ΣΧΕΤ.: α. ΣΚ 111-10 «Κανονισμός Στολών Αξκών

Μ.Βρετανία: Πρώτο δείγμα γραφής για τον νέο πρωθυπουργό

Ανταπόκριση από το Λονδίνο Το πρώτο 24ωρο συμπληρώθηκε για τον νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Άντι Μπέρναμ. Η περίοπτη πρωθυπουργική θέση έφερε ανακοινώσεις, ανακατατάξεις και αντιδράσεις από όλα τα μέτωπα. Από νωρίς το απόγευμα μέχρι και το ξημέρωμα το νέο υπουργικό

Europol: Ελληνική επιχείρηση εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Επτά συλλήψεις σε τρεις χώρες

Υπό την ηγεσία των ελληνικών αρχών και με την υποστήριξη της Europol εξαρθρώθηκε οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο που διακινούσε μετανάστες μέσω των Βαλκανίων, χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα, κλεμμένα και εικονικά ταξινομημένα οχήματα. Στη συντονισμένη επιχείρηση συμμετείχαν διωκτικές αρχές τεσσάρων κρατών. Ανταπόκριση από Βρυξέλλες Σύμφωνα με την ανακοίνωση

Μηχανική βλάβη σε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Κέας – Σπεύδει ρυμουλκό

Μηχανική βλάβη παρουσίασε δεξαμενόπλοιο ελληνικής σημαίας με 24μελές πλήρωμα, 3,5 ν.μ. βορειοανατολικά της Κέας. Στην περιοχή αναμένεται να μεταβεί ρυμουλκό πλοίο, προκειμένου να παράσχει συνδρομή. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.