Μυωπία τέλος; Η πασίγνωστη ουσία που αναστέλλει την εξέλιξή της – Η κατάλληλη δοσολογία

Ένα φάρμακο επαναφέρουν στην επιφάνεια Αμερικάνοι ερευνητές ως πιθανή θεραπεία για την υποτροπή της μυωπίας, μιας οφθαλμολογικής πάθησης που αυξάνει τον κίνδυνο άλλων, σοβαρότερων ασθενειών. Οι ειδικοί υποστηρίζουν τώρα ότι το μυστικό κρύβεται στη σωστή δόση

Ελπίδα για πρόληψη της υποτροπής της μυωπίας σε μικρά παιδιά δίνουν τα ευρήματα νέας έρευνας, που υποδηλώνουν ότι η πρώτη φαρμακευτική θεραπεία ίσως είναι στον ορίζοντα.

Η τριετής μελέτη διαπίστωσε ότι η ημερήσια χορήγηση μιας χαμηλής δόσης ατροπίνης σε κάθε μάτι έδειχνε να επιδρά ανασταλτικά στην εξέλιξη της μυωπίας σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Τα σχετικά ερευνητικά ευρήματα δημοσιεύονται στο JAMA Ophthalmology.

Περίπου ένας στους τρεις ενήλικες παγκοσμίως έχει μυωπία, ο παγκόσμιος επιπολασμός της οποίας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 50% έως το 2050. Εκτός από τη δια βίου διάβρωση της όρασης, η μυωπία αυξάνει επίσης τον κίνδυνο αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, καταρράκτη και γλαυκώματος αργότερα στη ζωή.

Το βασικό μέσο διαχείρισης αυτών των παθήσεων, που διαθέτουμε σήμερα είναι οι φακοί επαφής, οι οποίοι όμως απλώς ανακουφίζουν τα συμπτώματα, αλλά δεν μπορούν να αποτρέψουν την εξέλιξή τους. Αν και οι μύωπες μπορούν να χρησιμοποιήσουν φακούς επαφής, για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της μειωμένης όρασής τους, δεν υπάρχει ωστόσο μέχρι σήμερα καμία μέθοδος που να προλαβαίνει την ανάπτυξη της οφθαλμολογικής πάθησης.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο