Μυστηριώδης πνευμονία σαρώνει στην Κίνα και γεμίζει τα νοσοκομεία: Νέα επιδημία ή έλλειψη ανοσίας

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Κίνας για μια μυστηριώδη πνευμονία που πλήττει σχεδόν αποκλειστικά τα παιδιά, με αποτέλεσμα να νοσοκομεία να κατακλύζονται από τις μικρές ηλικίες.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν μπορούσε να γίνει διάγνωση νωρίτερα, ενώ τα παιδιά παρουσίασαν υψηλό πυρετό και εμφάνιζαν πνευμονικούς όζους, χωρίς να βήχουν ή να έχουν άλλα συμπτώματα.

Το ταϊβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων FTV News τονίζει πως τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Πεκίνο, με τους γιατρούς να δίνουν «μάχη», επειδή δέχονται τεράστιες εισροές ασθενών.

Η The Telegraph επικαλείται το σύστημα επιτήρησης ProMed που προειδοποίησε πρώτο για τον κορωνοϊό το 2019 και αναφέρει πως «υποδηλώνεται ένα εκτεταμένο ξέσπασμα μιας αδιάγνωστης αναπνευστικής νόσου… Δεν είναι καθόλου σαφές πότε ξεκίνησε αυτή η επιδημία, καθώς θα είναι ασυνήθιστο για τόσα πολλά παιδιά να προσβληθούν τόσο γρήγορα».

Νέα επιδημία ή έλλειψη ανοσίας

Οι πιο απαισιόδοξοι αναφέρουν ότι η μυστηριώδης πνευμονία που σαρώνει τα παιδιά στην Κίνα, μπορεί να εξελιχθεί σε επιδημία ή ακόμη χειρότερα σε πανδημία, όπως ο κορωνοϊός, επειδή θεωρούν πως πρόκειται για άγνωστη ασθένεια.

Ωστόσο, ειδικοί τονίζουν ότι μπορεί να υπάρχει έξαρση λόγω έλλειψης ανοσίας που προκλήθηκε από την απομόνωση και τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Είναι το πρώτο κύμα λοιμώξεων από πνευμονία από μυκόπλασμα από τότε που τα περισσότερα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού καταργήθηκαν στις αρχές του τρέχοντος έτους», είπε ο Zhou Huixia, διευθυντής του ιατρικού κέντρου για παιδιά στο Έβδομο Ιατρικό Κέντρο του Κινεζικού Γενικού Νοσοκομείου PLA.

Έτσι, οι γιατροί θεωρούν πως η νέα πνευμονία συνδέεται με το Mycoplasma pneumoniae, γνωστό και ως «περιπατητική πνευμονία», γιατί η Κίνα θα περάσει τον πρώτο της χειμώνα χωρίς αυστηρά μέτρα.

Επισημαίνουν λοιπόν, ότι ο πληθυσμός δεν διατρέχει κίνδυνο για νέο ιό, αφού κάτι αντίστοιχο παρατηρήθηκε και στην Ευρώπη, ειδικά σε Βρετανία και ΗΠΑ μετά την χαλάρωση των μέτρων, καθώς παρουσιάστηκαν εξάρσεις γρίπης και του ιού RSV.

Όμως προειδοποιούν το υγειονομικό σύστημα της Κίνας, ότι θα χρειαστεί να έχει σε ετοιμότητα τους γιατρούς, γιατί για μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να υπάρξει κατακλυσμός από μικρούς ασθενείς, με αποτέλεσμα να φορτωθεί το σύστημα υγείας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Μετάβαση στο περιεχόμενο