Ν. Ανδρουλάκης: Το πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας η μόνη δίκαιη λύση για τους Έλληνες

“Ο Βόλος κινείται στη δίνη της ενεργειακής κρίσης και αυτό είναι ξεκάθαρο με τα εμπορικά καταστήματα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να έχουν μπει σε μια μεγάλη περιπέτεια”, τόνισε μετά την περιοδεία του στην αγορά της πόλης, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης. Επανέλαβε δε την πρόταση του κόμματός του για επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή ενέργειας που πρέπει να εφαρμοστεί από αύριο. 

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν πέτυχε στο πλαίσιο της  διαπραγμάτευσης για το θέμα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης στην Ε.Ε. να πάρει την μηδενική εξαίρεση βάζοντας πλαφόν στην χονδρική, κάτι που πέτυχαν οι ομόλογοί του της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

“Άρα άμεσα πρέπει να ασκήσει μία άλλη πολιτική που βρίσκεται στην εργαλειοθήκη των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αυτή είναι το πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας. Είναι ο μόνος τρόπος, η μόνη πολιτική απόφαση που θα σταματήσει τους υπέρογκους λογαριασμούς που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες”, τόνισε. 

Τόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Α. Οντόπουλος, όσο και οι καταστηματάρχες του μετέφεραν την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στα ανελαστικά τους έξοδα όπως το ενοίκιο και οι λογαριασμοί ρεύματος. “Το να στείλουμε τους καταναλωτές να διεκδικήσουν δικαστικά το πάγωμα στη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι περιπέτεια. Το πλαφόν στην λιανική τιμή ενέργειας  είναι η μοναδική λύση ώστε να σταματήσουν τα τιμολόγια να έρχονται προσαυξημένα και οι καταναλωτές να νιώθουν ότι χάνουν ένα μεγάλο κομμάτι του εισοδήματός τους. Επιπλέον δημιουργούνται νέες ανισότητες και υπονομεύεται η παραγωγική βάση της χώρας”. 

Ο κ. Ανδρουλάκης κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση της ενεργειακής κρίσης, επισήμανε ότι “δεν γνωρίζει  σε ποια χώρα έχει υλοποιηθεί η πρόταση του κ. Τσίπρα. Φαντάζομαι ότι θα βάλει σε περιπέτειες τους Έλληνες πολίτες. Η λύση είναι πολιτική. Πλαφόν στην λιανική τιμή αύριο το πρωί. Η μοναδική δίκαιη απόφαση για τον ελληνικό λαό”, τόνισε. 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua

Οκτώ επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν στις 3/2/2023 στο ΤΑΙΠΕΔ φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):