Ν.Δένδιας: Η απάντηση ΥΕΘΑ για την μισθολογική αντιστοίχιση των Αξιωματικών ΕΜΘ

Στο πλαίσιο του κοινοβολευτικού ελέγχου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) κ.Νίκος Δένδιας απάντησε σε ερώτηση του ΚΚΕ, σχετικά με την ««Μισθολογική αντιστοίχιση των Αξιωματικών Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) με τον βαθμό που νομοθετήθηκε».

Ο κ.Δένδιας αναφέρει πως το ζήτημα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείυο Εθνικής Άμυνας, καθώς η ακολουθούμενη δημοσιονομική και μισθολογική πολιτική εφαρμόζεται αποκλειστικά από το Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙΚ).

Η απάντηση του ΥΕΘΑ

«Το ΥΠΕΘΑ, ωστόσο, από πλευράς του επιδιώκει, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας και της αποκατάστασης τυχόν αδικιών, τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών. Προς τούτο, αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, στη βάση της τρέχουσας δημοσιονομικής πραγματικότητας, εντούτοις, η πολιτική που θα εφαρμοσθεί εμπίπτει, σε κάθε περίπτωση, στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΥΠ.ΟΙΚ.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, σας γνωρίζεται ότι, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, είχαν υποβάλλει προτάσεις νομοθετικής βελτίωσης των διατάξεων του ν.5045/2023 (Α΄ 136) «Ενίσχυση του Εισοδήματος των Μισθωτών, των Νέων και της Οικογένειας» προ ψηφίσεως του, σχετικά με τις αποδοχές των στελεχών των ΕΔ.

Στο πλαίσιο εναρμόνισης της νέας βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ με το μισθολογικό τους καθεστώς, στις ανωτέρω προτάσεις συμπεριλήφθηκε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της μισθολογικής αποκατάστασης των ΕΜΘ και η διακριτή πρόβλεψη Μισθολογικού Κλιμακίου στο διοικητικό βαθμό του Υπολοχαγού και αντιστοίχων βαθμών λοιπών Κλάδων, πλην όμως, αυτή δεν τελεσφόρησε και, κατά συνέπεια, εξακολουθεί να εφαρμόζεται το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο ΥΠ.ΟΙΚ».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο