Ν. Σαντορινιός: “”Η Κυβέρνηση καταδικάζει εν μέσω καλοκαιριού την Κάσο και την Κάρπαθο. Τραγικές οι ευθύνες για την έλλειψη επαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών αυτών”

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κος Νεκτάριος Σαντορινιός προέβη σήμερα, μετά την ακύρωση του πρώτου δρομολογίου του πλοίου που θα εξυπηρετούσε την ΚασοΚαρπαθία, στην εξής δήλωση:

“Η Κυβέρνηση καταδικάζει εν μέσω καλοκαιριού την Κάσο και την Κάρπαθο. Τραγικές οι ευθύνες για την έλλειψη επαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών αυτών» «Το παρθενικό δρομολόγιο του πλοίου Olympus,που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα στην γραμμή της Κασοκαρπαθίας, ακυρώθηκε αιφνιδίως με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας. Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σοβαρά εκτεθειμένη στον λαό των νησιών αλλά και στους επισκέπτες που αυτές τις μέρες σπεύδουν στον Πειραιά για να μεταβούν στην νησιωτική χώρα. Οι κάτοικοι της Κάσου και της Καρπάθου ζητούν άμεσες απαντήσεις:

1. Γιατί άργησε τόσο η διαδικασία εξεύρεσης πλοίου που θα καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης άγονης γραμμής;

2. Γιατί δεν μερίμνησε το Υπουργείο να έχει προηγηθεί εγκαίρως η επιθεώρηση του πλοίου έτσι ώστε να μην περάσουν την σημερινή ταλαιπωρία οι επιβάτες και να μην κινδυνεύει η συνολική διασύνδεση της Κάσου και της Καρπάθου; Οι ευθύνες που βαραίνουν τον Υπουργό Ναυτιλίας είναι βαρύτατες. Η Κάσος και η Κάρπαθος υφίστανται για μια ακόμη φορά τις τραγικές παλινωδίες και την «επιτελική» ανικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στα μέσα Ιουλίου τα νησιά αυτά παραμένουν χωρίς πλοίο, με σαφή πια κίνδυνο να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η οικονομική και κοινωνική ζωή τους. Υπενθυμίζουμε ότι αφού το Υπουργείο άργησε χαρακτηριστικά να υπογράψει τη συγκεκριμένη Σύμβαση για την ανάθεση της άγονης γραμμής, αφού η εταιρεία άργησε να ανοίξει πλάνα, αλλά και αφού άνοιξαν, και πάλι κανένας μέσα στον κορύφωση του καλοκαιριού, δεν μπορούσε να κλείσει εισιτήρια για Κάσο-Κάρπαθο. Τέλος, σήμερα το προγραμματισμένο πρώτο δρομολόγιο του πλοίου ακυρώνεται….ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα είχαν επιβιβαστεί και φορτωθεί στον Πειραιά!»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του