Να μην ξεχνάμε τους ήρωες

Η πτώση του Canadair σόκαρε όλη την Ελλάδα. Είδαμε όλοι, σε ζωντανή μετάδοση, δύο πιλότους να δίνουν τη ζωή τους για να σώσουν άλλες ζωές.

 

Η τραγωδία αυτή δείχνει πως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο νομίζουμε όταν καθόμαστε και κάνουμε κριτική από τον καναπέ. Γιατί δεν πετάνε τόσα αεροπλάνα. Γιατί δεν έχει σβήσει η φωτιά στη Ρόδο εδώ και οκτώ ημέρες. Τι κάνουν οι πυροσβέστες, κάθονται και παίζουν τάβλι όλο το χρόνο. Και ένα σωρό άλλα τοξικά σχόλια ή ερωτήματα.

ΟΙ πιλότοι των πυροσβεστικών αεροπλάνων πετάνε ορισμένες φορές και πάνω από δέκα ώρες την ημέρα. Βουτάνε μέσα στις φλόγες για να σβήσουν τις φωτιές που απειλούν ανθρώπους και περιουσίες.

ΟΠΩΣ το ίδιο κάνουν και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ που ψάχνουν για επιζώντες μέσα στα χαλάσματα των σεισμών. Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που αναχαιτίζουν τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο. Οι λιμενικοί που ρισκάρουν της ζωή τους για να σώσουν πρόσφυγες στη θάλασσα. Οι αστυνομικοί που τρέχουν για να προστατεύσουν μόλις καλέσουμε το «100». Οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

ΠΟΛΛΕΣ φορές κάποιοι αντιμετωπίζουν αρνητικά όλους αυτούς τους καθημερινούς ήρωες, γιατί υπάρχουν κρούσματα διαφθοράς ή βίας. Αυτά, όμως, αποτελούν την εξαίρεση.

Ο κανόνας είναι πως όλοι αυτοί οι ήρωες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να υπηρετήσουν όλους τους πολίτες. Χωρίς να σκέφτονται κοινωνικές και ταξικές διακρίσεις. Χωρίς να το κάνουν για τα λεφτά.

ΓΙΑΤΙ η αλήθεια είναι πως οι αποδοχές τους είναι εξαιρετικά χαμηλές. Δεν ανταποκρίνονται στο βαθμό δυσκολίας του επαγγέλματός τους. Γιατί, όταν σώζεις ζωές και συγχρόνως ρισκάρεις τη ζωή σου, ε, τότε, θα πρέπει να αμείβεσαι με πολύ υψηλότερους μισθούς.

ΧΡΟΝΙΑ συζητιέται αυτό, αλλά δεν έχει γίνει κάτι. Πρέπει, κάποια στιγμή, να σταματήσουμε να «θυμόμαστε» τους ήρωες μόνο όταν συμβαίνουν τραγικά γεγονότα. Πρέπει να μην τους ξεχνάμε.

ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξουν σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές τους. Οπως πρέπει το κράτος να τους παρέχει σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Αεροπλάνα, σκάφη, οχήματα που να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες. Αλλά ακόμα και ατομικό εξοπλισμό, τον οποίο πολλές φορές αναγκάζονται να τον πληρώνουν από την τσέπη τους.

ΕΧΕΙ έρθει η ώρα να γίνουν αυτά τα βήματα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμενικο: Εντόπισε χθες πάνω από 120 παράνομους μετανάστες σε παραλία της Σύμης και ανοιχτά της Λέσβου

Η Λιμενική Αρχή Σύμης ενημερώθηκε χθες για την ύπαρξη ατόμων στη παραλία Αγίου Νικολάου και όταν τα στελέχη της κατέφθασαν στο σημείο εντόπισαν στη περιοχή Χωριού και Γιαλού της Σύμης συνολικά ογδόντα δύο άτομα (42 άντρες, 15 γυναίκες, 13 αγόρια

Διασώθηκαν 90 αλλοδαποί ανοιχτά του Ταίναρου και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα

Στην διάσωση 90 αλλοδαπών προχώρησε τα μεσάνυχτα το Λιμενικό Σώμα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ). Η επιχείρηση για τη διάσωση των επιβαινόντων σε Α/Κ στην θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια δυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρου

Στυλιανίδης: Η ελληνική ναυτιλία από τους σημαντικότερους παράγοντες για να συνεχίσει να κινείται η παγκόσμια οικονομία

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, συμμετείχε σήμερα, ως ένας εκ των βασικών ομιλητών μεταξύ λοιπών σημαντικών προσωπικοτήτων από την ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα, στο ετήσιο Φόρουμ της Ελληνικής Ναυτιλίας, που φιλοξένησε για 13η χρονιά η Capital Link, στο

ΥΝΑΝΠ: Διανομή εμφιαλωμένου νερού σε πλημμυροπαθείς στη Μαγνησία

Με μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων, σε συνέχεια της ευγενικής χορηγίας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΝΕΕ), προσφέρθηκαν στις 21/09/2023, δύο χιλιάδες πεντακόδιες είκοσι (2.520) συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού (1,5 lt), στους κατοίκους

Μετάβαση στο περιεχόμενο