Να σε κάψω Γιάννη μου να σε αλείψω λάδι να γιάνεις…

Από ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων πληροφορηθήκαμε ότι συστήθηκε στο Αρχηγείο,  ομάδα για την επανα-κατανομή των Οργανικών  θέσεων….

Όχι μην ξεγελιέστε, δεν πήρε καμία νέα απόφαση αύξησης της Οργανικής Δύναμης η σημερινή κυβέρνηση. Απλώς να επαναμοιράσουν τις ήδη υπάρχουσες.

Προφανώς θα επιδιωχθεί να μειωθούν οι θέσεις των εκείνων των Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου, της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας  που είχαν  αυξηθεί με την κατανομή του Κανονισμού 78/2014 και θα επανέλθουν οι θέσεις στους κάμπους και τις παραλίες της Ηπειρωτικής χώρας.

Επαναστατική πέρα για πέρα πράξη….

Πώς να σχολιάσει κανείς το γεγονός… Πολύς ο σανός… που η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία προσπαθεί  να ταΐσει τα στελέχη του Λ.Σ.

Σε αυτή την προσπάθεια βρίσκει και μερικούς καλούς ιπποκόμους…

Να σε κάψω Γιάννη μου να σε αλείψω λάδι να γιάνεις….

Αντί να φωνάζουμε να  αυξηθούν οι οργανικές θέσεις με νόμο ή με απόφαση του Κ.Σ.Μ., πάμε στο ελάτε να μοιράσουμε την μιζέρια μας…

Αντί να πάρουν μια απόφαση για προσλήψεις για την πλήρωση των 500 και πλέον των ήδη υπαρχόντων κενών στην Οργανική Σύνθεση, μας λένε ότι φταίνε οι προηγούμενοι …

Κατά τα άλλα ρίχνουμε στην αρμοδιότητα του Λ.Σ. τις παραλίες (αρμοδιότητα  που δεν θέλουν άλλοι) χωρίς καμία μελέτη συνεπειών τόσο στην επιτήρηση της θάλασσας όσο και στην επιβάρυνση του προσωπικού.

Αλήθεια προηγήθηκε κάποιος διάλογος πριν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προτείνει αυτήν την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Λ.Σ.;

Γιατί δεν συγκροτήθηκε μια Ομάδα Εργασίας πριν τεθεί σε  διαβούλευση το άρθρο 20 του νομοσχεδίου και να προτείνει νέα  Οργανική Δύναμη για το Λ.Σ., και να  περιληφθεί στο νομοσχέδιο σχετικό άρθρο για την αύξησή της.

Αντίθετα έχουμε ανακοινώσεις άκριτης υποστήριξης από κάποιες Ενώσεις της ρύθμισης του άρθρου 20 του νομοσχεδίου χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση.

Οι ισχυρισμοί από κάποιες Ενώσεις ότι οι εισαγγελείς έχουν απαυδήσει με την αδιαφορία της ΕΛ.ΑΣ και ότι αναθέτουν στο Λ.Σ. την αρμοδιότητα αστυνόμευσης της Παραλίας (γενικεύοντας κάποιες προσωπικές περιπτώσεις του εξαίρετου κατά τα άλλα συναδέλφου στην περιφέρεια  της Σύρου) είναι επικίνδυνη και δηλώνει ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΓΝΟΙΑ του θέματος, από πρόσωπα που στην πλειονότητά τους δεν γνωρίζουν καν τις έννοιες και την νομολογία για τον Αιγιαλό, την Παραλία, Παλαιό Αιγιαλό κ.λ.π..

Άλλωστε πόσοι άραγε -από αυτούς που εκδίδουν θετικές ανακοινώσεις-  έχουν διατελέσει μέλη των Επιτροπών για την χάραξη αιγιαλού και παραλίας;

Εκτός από τα παραπάνω θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι , όταν η ΕΛ.ΑΣ είχε αναλάβει την αρμοδιότητα από το Λ.Σ. αστυνόμευσης των παραλιών (ναι, ναι αυτό που ζητάμε σήμερα ξανά), είχε λάβει και μία τεράστια προίκα χιλιάδων  θέσεων, προσλήψεων και επιχειρησιακών μέσων.

Ασφαλώς και το θέμα επέκτασης των αρμοδιοτήτων αστυνόμευσης και στην παραλία, δεν αποτελεί μόνο  θέμα  οργανικών θέσεων του Λ.Σ..

 

Αφορά τον προσανατολισμό και την στρατηγική του συνολικά του Λιμενικού Σώματος.

 

Αποτελεί ένα ακόμα βήμα σε σειρά μέτρων που οδηγούν στην ενοποίηση με την Κατεχάκη…

 

 Είναι ο προσανατολισμός του Λ.Σ. στην στεριά και όχι στη διατήρηση του ηγετικού του ρόλου στην επιτήρηση των συνόρων, στην έρευνα και διάσωση, στην προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και  του λαθρεμπορίου, στην  ασφάλεια κάθε διακινούμενου στη θάλασσα, στην ασφάλεια κάθε νησιώτη.

Ένας  προσανατολισμός που δεν αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της θέσης του Λ.Σ. με την βελτίωση της εκπαίδευσης και την προμήθεια σύγχρονου  εξοπλισμού και μέσων.

Αποτελεί μελανό σημείο στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος  και  μόνο θλίψη προκαλεί η πλήρης στασιμότητα των τελευταίων ετών στην αξιοποίηση των παρουσιαζόμενων ευκαιριών με την χρηματοδότηση κοινοτικών προγραμμάτων..

Όλα τα παραπάνω έχουν εξήγηση:

Παντού κυριαρχεί η προχειρότητα και η έλλειψη κάθε μακροπρόθεσμου σχεδιασμού από πλευράς της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

ΛIMENIKA NEA

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ε.Α.Α.Λ.Σ.: Απονομή ξιφών σε Αξιωματικούς ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (ε.α.)

Παραθέτουμε την σχετική με το θέμα επιστολή της Ε.Α.Α.Λ.Σ.   ΠΡΟΣ: 1.  Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη 2. Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη   Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,   ΘΕΜΑ: 

Διώρυγα Κορίνθου: κλείνει για τη β’ φάση των έργων

Κλείνει από σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου η διώρυγα της Κορίνθου, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση επαναλειτουργίας της. Άμεσα αρχίζουν οι εργασίες, όπως είχε προαναγγελθεί, για την αποκατάσταση της δεύτερης φάσης, με σκοπό την ολοκλήρωση της θωράκισής της μέχρι την έναρξη

Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε.: Πρωτεργάτης στην ανάδειξη της πόλης

Με τη φροντίδα και επιμέλεια της υπεύθυνης τύπου και δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε. κας Ελίνας Ιατρίδου, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Ελευσίνας, θέση Λιμανάκι Αλιέων (παραπλεύρως του κεντρικού εμπορικού Λιμένα Ελευσίνας) μια πολύ όμορφη

Παραλίες χωρίς Ναυαγοσώστες Στους 24 οι νεκροί από πνιγμό στην Κρήτη!!!

Στους 24 ανέβηκε αριθμός των νεκρών στην Κρήτη από πνιγμό το φετινό καλοκαίρι (10/5-3/10) , με έναν ακόμη άνδρα αγνώστων στοιχείων να ανασύρεται χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα των Απτέρων. Το νέο περιστατικό συνέβη προχθές το απόγευμα και