Ναυτεργατικά Σωματεία: Απαιτούν τον άμεσο απεγκλωβισμό πλοίων και ναυτεργατών από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας

ον άμεσο απεγκλωβισμό των πλοίων και των ναυτεργατών από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας και τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής των ναυτεργατών απαιτούν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Επισημαίνουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και ζητούν να μην πληρώσουν οι ναυτεργάτες με τις ζωές τους, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Παράλληλα καλούν τους ναυτεργάτες, σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, σε διαρκή επαφή με τα σωματεία, να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Τα ναυτεργατικά Σωματεία σημειώνουν:
«Η συνέχιση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με τους ανταγωνισμούς μεταξύ Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και με τη χώρα μας να αποτελεί ορμητήριο των αμερικανοΝατοϊκών σχεδιασμών, εγκυμονούν συνθήκες γενικευμένης εμπόλεμης κατάστασης, με θύματα τους λαούς.

Χαρακτηριστικό είναι σημερινό έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας (Κλάδος Β’/Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας) στο οποίο αναφέρεται ότι:

“Κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στην Υπηρεσία µας από φίλια πηγή, το ΝΑΤΟ έχει εκδώσει σχετική προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο παράπλευρης απώλειας (Very High Risk of Collateral Damage) ή απευθείας κτυπήματος σε εµπορικά πλοία στο ΒΔ τμήμα του Εύξεινου Πόντου.
Ειδικότερα, σύμφωνα µε τον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο του ΝΑΤΟ, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η ένταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, κατά µήκος της ουκρανικής ακτογραµµής της Μαύρης Θάλασσας και συγκεκριμένα στον Κόλπο της Οδησσού, αυξάνεται. Επίσης, αναφέρεται ότι ο κίνδυνος εµπλοκής των δορυφορικών συστηµάτων (GPS), της πλαστογράφησης του AIS (AIS spoofing), της παρεµβολής στις επικοινωνίες, των ηλεκτρονικών παρεµβολών και των κυβερνοεπιθέσεων στην περιοχή θεωρείται υψηλός. H ενηµέρωση καταλήγει ότι δεν µπορεί να αποκλειστεί η παρενόχληση και η εκτροπή της ναυσιπλοΐας στην εν λόγω περιοχή.
Σύμφωνα µε την εν λόγω ενηµέρωση, έχει εκδοθεί αριθμός προειδοποιήσεων από την αρμόδια για την περιοχή (NAVAREAΙΙΙ) Υδρογραφική Υπηρεσία της Ισπανίας (η οποία είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση προειδοποιήσεων για την περιοχή του Ευξείνου Πόντου και της Αζοφικής), που αφορά μεταξύ πολλών άλλων και προειδοποιήσεις για περιοχές απαγόρευσης ναυσιπλοΐας λόγω κινδύνου νάρκης (Navigation prohibited mine danger)”.
Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, των εμπλεκομένων υπουργείων και υπηρεσιών, για τον άμεσο απεγκλωβισμό των πλοίων και τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής των ναυτεργατών.

Να μην πληρώσουν οι ναυτεργάτες τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με τις ζωές τους.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, σε διαρκή επαφή με τα σωματεία μας, να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ».

Ναυτεργατικά Σωματεία: Απαιτούν τον άμεσο απεγκλωβισμό πλοίων και ναυτεργατών από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Υιοθέτηση του 14ου πακέτου κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε σήμερα (24/6) το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η νέα δέσμη περιλαμβάνει περιοριστικά μέτρα για επιπλέον 116 άτομα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την

Αναζήτηση πόρων για ακτοπλοΐα και short sea

Αντίθετα μετράει ο χρόνος για την ελληνική ακτοπλοΐα, αφού η ανάγκη ανανέωσης του στόλου με πλοία με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι επιτακτική. Από το 2030 η εξαίρεση της ελληνικής ακτοπλοΐας (εκτός Κρήτης) από το σύστημα δικαιωμάτων εμπορίας ρύπων τελειώνει. Όπως επεσήμανε ο

Πέντε νεκροί από πνιγμό το τριήμερο

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ του Αγίου Πνεύματος είχε τραγική κατάληξη για λουομένους οι οποίοι βρέθηκαν στις παραλίες και υπό συνθήκες που αναμένεται να προσδιοριστούν από τη νεκροτομή κατέληξαν από πνιγμό. Αναλυτικότερα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην παραλία Ζούμπερι της Νέας Μάκρης

«Σκιές» στις συλλήψεις εμπρηστών

Ερωτήματα για την ορθότητα ορισμένων από τις έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των αιτίων πυρκαγιών και της σύλληψης των εμπρηστών προκύπτουν από τα πρόσφατα συμβάντα σε Βάρης – Κορωπίου, Ύδρα και Νάξο. Συγκεκριμένα, οι αναφορές για «εμπρηστή με μπιτόνι»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο